Ingiltere'den 386 Rus Politikaciya Yaptirim

Ingiltere'den 386 Rus Politikaciya Yaptirim

Ingiltere’de hükümet, Rusya’da parlamentonun alt kanadi Devlet Dumasi’ndaki 386 milletvekiline yaptirim uygulanacagini açikladi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinin ardindan birçok ülke tarafindan Rusya’ya yaptirim uygulanirken, Ingiltere Disisleri Bakanligi’ndan yeni bir açiklama daha geldi. Ingiltere Disisleri Bakanligi, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldirisini destekleyen 386 Rus politikaciya daha yaptirim uygulanacagini duyurarak, yaptirimlarin Ingiltere’ye seyahat yasagi, Rus uçaklarinin Ingiltere’de yasaklanmasi, havacilik ürünlerinin ihracatinin yasaklanmasi ve Luhansk ve Donestk’in bagimsizligi için oy verenlerin mal varliklarinin dondurulmasini içerdigi açiklandi.

Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss, "Ingiltere, Putin’in Ukrayna’yi yasa disi isgalindeki suç ortaklarini ve bu barbarca savasi destekleyenleri hedefliyor. Baskiyi birakmayacagiz ve yaptirimlarla Rus ekonomisi üzerindeki etkiyi arttirmaya devam edecegiz. Müttefiklerimizle birlikte Ukraynali dostlarimizin yaninda duruyoruz. Rusya’yi uluslararasi alandan izole ederek, Ukrayna’yi insani yardim, savunma silahlari ve diplomatik çalismalarla desteklemeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Ingiltere hükümeti, persembe günü 7 Rus oligarkina daha yaptirim uygulayacagini duyurmus, yaptirim uygulanan oligarklarin toplam sayisinin 18’i buldugu belirtilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile