Ingiltere'den Ukrayna'ya 600 Brimstone Füzesi

Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Ukrayna’ya 600 Brimstone füzesi göndereceklerini açikladi.



Estonya’daki Tapa Askeri Üssü’nde çok sayida ülkenin savunma bakaninin katildigi bir görüsme düzenlendi.

Katilimcilar arasinda bulunan Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Ukrayna’ya destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilarina karsilik olarak askeri destegi artiracaklarini belirten Wallace, "Ukrayna’ya 600 adet Brimstone füzesi daha gönderecegimizi söyleyebilirim ki bu, Ukrayna’nin savas alanda güçlü olmasini saglamak için son derece önemli olacak" dedi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in isgaline karsi olarak Batili müttefiklerin uzun süredir birlikte oldugunu ve bu sayede güçlü kaldiklarini söyleyen Wallace, "Baskan Putin, bu yil sikilacagimizi düsünüyorsa yaniliyor. Bu yil, gelecek yil, sonraki yil ve hatta sonrasi için de planlar yapacagiz" ifadelerini kullandi.

Sunak ve Zelenskiy anlasmisti

Geçtigimiz cumartesi Ingiltere Basbakanlik Ofisinden yapilan açiklamada, Ingiltere Basbakani Rishi Sunak ve Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin telefon görüsmesi gerçeklestirdigi belirtilmisti. Ukrayna’daki savasin son durumunun ele alindigi görüsmede Rishi ve Zelenskiy, Ukrayna’ya küresel askeri ve diplomatik destegin hizlandirilmasi konusunda mutabik kalmisti. Basbakan Sunak, Ingiltere’nin Challenger 2 tanklari ve ek topçu sistemleri saglanmasi da dahil olmak üzere ülkesinin Ukrayna’ya destegini arttiracagini belirtmisti. Sunak ayrica, kendisinin ve Ingiltere hükümetinin Ukrayna’nin avantajlarini kullanmasina, Rusya’ya karsi savasi kazanmasina ve kalici bir barisi saglanmasina yol açacak türden bir destegi hizla saglamak için uluslararasi ortaklarla yogun bir sekilde çalisacaklarini vurgulamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile