İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Taç Giymesinin 60. Yılı

Londra - İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in taç giymesinin 60. yılı dolayısıyla, başkent Londra'daki tarihi Westminster Katedrali'nde tören düzenlendi.

Törene, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip'in yanı sıra oğlu Prens Charles ve eşi Camilla, Cambridge Dükü William ve eşi Kate ile kraliyet ailesinin mensupları ve İngiltere Başbakanı David Cameron katıldı.

Kraliçe ve eşi görkemli Westminster Katedrali'ne 1953 yılındaki taç giyme töreninde çalınan ilahi eşliğinde girdi. Törende İngiltere Başbakanı Cameron ve İngiliz Milletler Topluluğu Genel Sekreteri Kamalesh Sharma, İncil'den bölümler okudu. Ayrıca Anglikan Kilisesi Canterbury Başpiskoposu Justin Welby bir konuşma yaptı.

Bu arada İngiliz basını, Kraliçe'nin eşi Edinburgh Dükü Philip'in bugünkü törene katıldığını ancak sağlık durumu nedeniyle akşam Kraliçe onuruna verilecek resepsiyonda bulunamayacağını yazdı.

Kraliçe'nin tahttaki 60. yılı dolayısıyla "Pırlanta Yıldönümü" adı altında geçen yıl ülke genelinde kutlamalar düzenlenmişti. "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları İngiltere tarihinde ikinci kez yapılmıştı.

İngiliz monarşisinin 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria'dan sonraki en uzun süreli monarkı olan 87 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, 1952 yılında 26 yaşındayken tahta çıkmıştı. Kraliçe'nin taç giyme töreni ise babası 6. George'un vefatından bir yıl sonra, 1953 yılında yapılmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile