İngiltere, Libyalı Askerlere Verdiği Eğitimi Durdurma Kararı Aldı

İngiliz hükümeti, bazı Libyalı askerler hakkındaki cinsel taciz ve tecavüz iddialarının ardından eğitimi durdurmaya ve askerleri ülkelerine göndermeye karar verdi.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 11 Haziran'da İngiltere'nin Libya askerlerine eğitim vermeye başladığını belirterek, "Libya'da devam eden siyasi istikrarsızlığa karşın verilen eğitimin askerlerin birçoğuna olumlu etkisi oldu. Ancak bazıları disiplin sorunları yaşadı. Eğitimin bu ay sonunda bitmesi planlanıyordu. Ancak Libya hükümetiyle eğitimin bitiş tarihini öne çekmeye karar verdik. Askerler önümüzdeki günlerde Libya'ya dönecekler" ifadelerini kullandı.
Birleşik Krallık'ın, Libya hükümetinin istikrarlı ve güvenli bir ülke oluşturma çabalarına destek vermeye devam edeceğini kaydeden Fallon, önceliğin Libya'da siyasi bir anlaşma sağlanması olduğunu ve Başbakan David Cameron'ın Libya Özel Temsilcisi Jonathan Powell'ın bu konuda aktif rol üstlendiğini belirtti.

İngiltere, 2 bin Libyalı askere Cambridgeshire'da bulunan üssünde eğitim verme kararı almıştı. Geçen haziran ayından bu yana eğitim gören ilk gruptaki 300 askerden bazılarıyla ilgili son dönemde tecavüz ve cinsel taciz iddiaları ortaya çıkmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile