Ingiltere, Türkiye'yi Kirmizi Listeden Çikardi

Ingiltere, Türkiye'yi Kirmizi Listeden Çikardi

Ingiltere’de hükümet, Covid-19 kisitlamalari kapsaminda seyahat listesini güncelleyerek Türkiye’nin kirmizi listeden çikarildigini duyurdu.



Ingiltere’de hükümet, 3 haftada bir güncelledigi seyahat listesine iliskin yeni degisiklikleri açikladi.

Ingiltere Ulastirma Bakanligi, Türkiye de dahil olmak üzere toplam 8 ülkenin kirmizi listeden çikarildigini duyurdu. Türkiye’nin yani sira Pakistan, Maldivler, Misir, Sri Lanka, Umman, Banglades ve Kenya kirmizi listeden çikarilan ülkeler arasinda yer aldi. Hükümet, yeni kurallarin 22 Eylül yerel saatle 04.00’dan itibaren geçerli olacagini aktardi.

Güncelleme ile kirmizi listeden çikarilan ülkelerden Ingiltere’ye gelen kisilerin, tamamen asilanmis olmalari sartiyla karantina uygulama zorunlulugu bulunmuyor.

Trafik isigi sistemi sona erdi

Hükümet ayrica, Covid-19’a iliskin seyahat kurallarini düzenledigi "trafik isigi" sisteminin sona erdigini açikladi.

Seyahat düzenlemelerinde artik yalnizca kirmizi listenin devam edecegi, yesil ve sari listelerin kaldirilarak, geriye kalan diger ülkelerin "güvenli" olarak kabul edilecegi belirtildi.

Ulastirma Bakani Grant Shapps, degisikliklerin daha basit ve daha anlasilir bir sistem olusturmak için yapildigini söyledi.

Shapps kurallardaki degisiklik için, "Daha az test ve daha düsük maliyet ile daha fazla insanin seyahat etmesine, sevdiklerini görmesine ve dünya çapinda is yapmasina izin vererek, seyahat endüstrisi için bir destek sagliyor" ifadelerini kullandi.

Shapps ayrica, "Halk sagligi her zaman uluslararasi seyahat politikamizin merkezinde yer aldi. Birlesik Krallik’ta 44 milyondan fazla insanin tamamen asilanmasiyla, artik yeni durumumuzu yansitan orantili bir güncellenmis yapi sunabiliyoruz" dedi.



Hükümetin açikladigi planlara göre, ayrica yurt disindan Ingiltere’ye seyahat eden ve çift doz asilanmis kisilerin 4 Ekim’den itibaren PCR testi yaptirmak zorunda olmadiklari da belirtildi.

Mayis ayindan bu yana kirmizi listedeydi

Mayis ayinin sonundan bu yana seyahat etmek için "yüksek riskli" ülkelerin bulundugu kirmizi listede yer alan Türkiye, yaklasik 4 ay sonra kirmizi listeden çikarildi. Türkiye, aylardir sari listeye geçecegine yönelik beklentilerle ülkede uzun bir süre gündem olmustu.

Imza kampanyasinda 45 binden fazla imza toplanmisti

Ingiltere’de halk, Türkiye’nin aylardir kirmizi listeden çikmasini beklerken bunun gerçeklesmesi için imza kampanyasi baslatmisti. Türkiye’nin kirmizi listeden çikmasi ve Ingiliz turistlerin karantinasiz seyahat yapabilmesi için imza kampanyasinda 45 binden fazla imza toplanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile