Sarkozy ve Cameron, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy‘a gönderdikleri mektupta, ülkelerinin Libya‘nın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve milli birliğine destek verdiğini belirtti.
Ortak kaleme alınan mektupta Sarkozy ve Cameron, "Libya lideri Muammer Kaddafi ve yönetimdeki diğer kişilerin gitmesi gerektiğini" ifade etti.
Liderler, Libya‘da muhaliflere yardım hazırlığı çağrısında da bulunarak, bu yardımın Libya üzerinde uçuşa yasak bölgeyi de kapsayabileceğini belirtti.
Silah ambargosu getirilmesi için tüm ülkelere çağrıda bulunan Sarkozy ve Cameron, Libya‘dan kaçanlara ilişkin olarak da durumun kötüleşmesi halinde tüm ülkelerin yardıma hazır olması gerektiğini vurguladı.
-LİBYA CEPHESİ-
İngiltere Ve Fransa Kaddafi‘yi Sildi
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron, AB‘den Libya‘da muhaliflerin kurduğu Ulusal Konseyi "yetkili siyasi muhatap" olarak kabul etmesini istedi.



















