Ingiltere'ye 9,7 Milyar Sterlin Hacminde Dis Yatirim Yapilacak

Ingiltere Basbakani Boris Johnson: 'Dünyanin en iyi yatirimcilari, gelecegin endüstrilerinde büyüme ve yenilik için Ingiltere'deki muazzam potansiyeli gördüler'.

Ingiltere'nin baskenti Londra’da düzenlenen yatirim zirvesi kapsaminda, ülkeye toplam 9,7 milyar sterlin yabanci yatirimin yapilmasina karar verildigi bildirildi.

Ingiliz Basbakanligindan yapilan açiklamada, bugün Londra’da düzenlenen "Küresel Yatirim Zirvesi" kapsaminda, yabanci yatirimcilarin ülkeye toplam 9,7 milyar sterlinlik yatirimin yapilmasi konusunda karar verdigi belirtildi.

Açiklamada, zirve kapsaminda yabanci yatirimcilarla toplam 18 ticaret ve yatirim anlasmasinin yapildigi, yatirimlarin sonucunda Ingiltere’de 30 bin kisinin istihdam edilecegi bildirildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Ingiltere Basbakani Boris Johnson, "Dünyanin en iyi yatirimcilari, gelecegin endüstrilerinde büyüme ve yenilik için Ingiltere’deki muazzam potansiyeli gördüler. Bugün güvence altina aldigimiz 9,7 milyar sterlinlik yeni yatirim, ekonomik toparlanmamizi güçlendirecek, binlerce is yaratacak ve ülke genelinde seviye atlamaya yardimci olacak." ifadelerini kullandi.

- Iklim kriziyle mücadele için 400 milyon sterlin degerinde ortaklik

Öte yandan, Ingiltere genelinde iklim kriziyle mücadelede yesil teknolojinin maliyetini düsürmek ve yatirim için Bill Gates'in kar amaci gütmeyen kurulusu Breakthrough Energy ile Ingiliz hükümeti arasinda 400 milyon sterlin degerinde bir ortakligin yapilacagi duyuruldu.

Bill Gates, konuya iliskin yaptigi açiklamada, "Ingiltere ile olan ortakligimiz, bu kritik iklim çözümlerinin dagitimini hizlandiracak ve onlari daha uygun fiyatli ve erisilebilir hale getirmeye yardimci olacak. Net sifir emisyon elde etmek, bugün kullandigimiz yüksek emisyonlu ürünlerle rekabet edebilmeleri ve onlarin yerini alabilmeleri için temiz teknolojilerin maliyetlerini düsürmemiz gerekiyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile