Ingiltere'ye Dönen Gurbetçi Aileye 'Karam' Ve 'Köpük' Yol Arkadasi Oldu

Gurbetçi Dilaver Saglam: 'Köpeklerimiz bize yol arkadasi oluyor. Sikilmiyoruz, onlar bize hareket katiyor. Yolda biraz kendimiz, biraz da onlarin ihtiyaçlari için duruyoruz'

Yillik izinlerini baba ocaginda geçiren yurt disinda yasayan Türklerin çalistiklari ülkelere dönüs yolculugu devam ediyor.

Tatillerinin ardindan memleketlerinden yola çikan vatandaslar Kapikule Sinir Kapisi'nda yogunluk olusturuyor.

Gurbetçiler, islemlerinin baslayacagi süre boyunca sinir kapisindaki park alaninda dinleniyor.

Bazi gurbetçiler ise yanlarinda getirdikleri evcil hayvanlariyla yolculuk yapiyor.

Tatillerinin ardindan dönüs yoluna geçen Derya ve Dilaver Saglam çifti de "Pomeranian" cinsi "Karam" ve "Köpük" adli köpekleri ile Ingiltere'ye yolculuk ediyor.

Dilaver Saglam, AA muhabirine, Türkiye'de tatilinin çok güzel geçtigini söyledi.

Dönüs yolunun köpekleriyle eglenceli sürdügünü belirten Saglam, sunlari dile getirdi:

"1983 yilindan bu yana köpek bakiyorum. Hiçbir zaman köpeklerimi uzun soluklu kimseye birakmiyorum. Tatilimizin ardindan çalistigimiz Londra'ya dönüyoruz, köpeklerimizle geldik onlarla da geri dönüyoruz. Köpeklerimiz bize yol arkadasi oluyor. Sikilmiyoruz, onlar bize hareket katiyor. Yolda biraz kendimiz, biraz da onlarin ihtiyaçlari için duruyoruz. Tatilimiz boyunca da köpek kabul eden isletmelere gittik."

Derya Saglam da Izmir, Istanbul ve Bodrum'da tatil yaptiklarini anlatti.

Tatilin güzel geçtigini belirten Saglam, "Köpeklerle yolculuk yapmak zor oluyor. Tabii onlarin tuvalet ihtiyaçlari ve yemek saatleri var. Muhakkak zor oluyor ama kimseye birakmiyoruz, mecburen, 'Gülü seven dikenine katlanir.' diyoruz. Siki bir hayvanseveriz. Yolda bile yarali bir hayvan görsek müdahale ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile