Innopark, Türkiye'nin En Basarili Teknoloji Gelistirme Bölgeleri Arasinda

Innopark, Türkiye'nin En Basarili Teknoloji Gelistirme Bölgeleri Arasinda

Konya Sanayi Odasi’nin (KSO) Haziran Ayi Meclis Toplantisi, Innopark Konya Teknoloji Gelistirme Bölgesi’nde yapildi. KSO Baskani Mustafa Büyükegen, Innopark’in Türkiye’nin en basarili teknoloji gelistirme bölgeleri arasinda yer aldigini söyleyerek, bu basarilarin artarak devam edecegini bildirdi.

Meclis Baskani Memis Kütükcü’nün baskanliginda yapilan toplantida, Konya Sanayi Odasi Baskani Mustafa Büyükegen, odanin aylik faaliyetleri hakkinda bilgi verirken, meclis toplantisina konuk olan Konya Vergi Dairesi Baskani Recep Bora, 7440 Sayili Yapilandirma Kanunu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Konya Organize Sanayi Bölge Müdürü Vahit Türkyilmaz’in OSB’deki gelismeler hakkinda sunum yaptigi meclis toplantisinda, Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsali da, Innopark’in faaliyetleri ve verdigi hizmetleri anlatti.

Üretimdeki basarinin sürdürülebilirligi için, engeller kaldirilmali

Meclis toplantisinin açilisinda konusan KSO Baskani Mustafa Büyükegen, Konya’nin üretim ve ihracattaki basarisindan söz ederek, Konyali sanayicilerin elde ettigi bu basarinin daha sürdürülebilir olmasi için, üretimin önündeki sorunlarin çözüme kavusturulmasi gerektigini vurguladi. Kendilerine gelen sorun ve taleplerin çözümünün takipçisi olduklarini dile getiren Büyükegen, “Geçtigimiz hafta, tüm meslek komitelerimizle odamizda bir toplanti yaptik. Burada sanayicilerimizden, GES kurulumunda yasanan zorluklardan finansa erisime, insan kaynagi konusunda yasanan sikintilardan Konya’mizda ve yurt disinda düzenlenen fuarlara katilim konusuna kadar pek çok talep geldi. Bunlarin hepsini ilgili kurumlara ileterek, çözümlerinin takipçisi olacagiz” dedi.



Innopark, en basarili TGB’ler arasinda

Konusmasinda, Konya Sanayi Odasi öncülügünde sehre kazandirilan Innopark’in 2015 yilindan bu yana teknoloji gelistirme bölgesi olarak hizmet verdigini söyleyen Baskan Büyükegen, birçok teknoloji gelistirme bölgesine göre daha genç sayilan Innopark’in büyük basarilara imza attigini kaydetti.

Büyükegen, sunlari söyledi: “2015 yilindan bu yana Konya ve çevre illerimize hizmet veren Innopark TGB’miz, Türkiye’nin OSB’ler içerisindeki ilk TGB’leri arasinda. Türkiye’nin 60. Teknoloji Gelistirme Bölgesi olan Innopark su anda, Türkiye’nin en basarili üretim odakli teknoloji gelistirme bölgeleri arasinda yer aliyor. Insallah bu dönemde de, Innopark’in basarilarinin üzerine, hep beraber yeni basarilar ekleyerek yolumuza devam edecegiz.”

Innopark, üretim odakli bir TGB

Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsali da, Innopark’in üretim odakli bir TGB oldugunu vurgulayarak, KSO meclis ve meslek komitesi üyelerine bir sunum gerçeklestirdi. Innopark firmalari tarafindan gelistirilen ürünler hakkinda da bilgi veren Prof. Dr. Botsali, yerli bomba atar, blokzincir tabanli oyun, kan numune tüpü, çoklu tartim sistemleri, CNC takim tezgahlari, uzaktan kontrol sistemleri, kartezyen robotlar, savunma sanayi için akilli simülatörler, 5G uygulamalari, yapay zekali is güvenligi yazilimi, uçak ve helikopter simülatörünün bunlardan bazilari oldugunu sözlerine ekledi.

Meclis toplantisina konuk olan Konya Vergi Dairesi Baskani Recep Bora, 7440 Sayili Yapilandirma Kanunu’nun esaslari hakkinda bir sunum gerçeklestirirken, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürü Vahit Türkyilmaz da, meclis üyelerine Konya OSB’deki son gelismeler hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile