Inönü'de Kadin Çiftçilerin Yetistirdigi Lavantalar Göz Dolduruyor

Inönü'de Kadin Çiftçilerin Yetistirdigi Lavantalar Göz Dolduruyor

Eskisehir’in Inönü ilçesindeki genç kadin çiftçiye ait lavanta bahçesini ziyaret eden Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, dügün yapacak çiftlere seslenerek “Sizleri lavanta bahçesinde hatira fotografi çekmeye davet ediyorum” dedi.

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs’ün Oklubali Mahallesinde gerçeklestirdigi lavanta bahçeleri ziyaretine Inönü Belediye Baskan Yardimcisi Serhat Hamamci da eslik etti. Tarim ve Orman Bakanliginin Eskisehir’de 2014-2019 yillari arasinda uyguladigi "Itrî ve Tibbî Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetistiriciliginin Gelistirilmesi Projesi" ile 9 ilçede, 36 çiftçiye yaklasik 140 bin adet lavanta fidesini deneme ve demonstrasyon amaçli olarak toprakla bulusturulmustu. Inönü Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personelinin destekleriyle 2019 yilinin sonbaharinda 2,5 dekar alana 2 bin adet lavanta fidesi dikilerek tesis edilen Nuriye Dedeoglu’na ait lavanta bahçesinin bu projenin en güzel örneklerinden biri oldugu belirtildi.

“Bütün kadin çiftçilerimize örnek olmali”

Il Müdürü Gümüs ziyaretlerinin ardindan yaptigi açiklamada, “Ilimizde özellikle kadin elinin degdigi alanlarin nasil gelisip güzellestigine burada hep beraber sahit oluyoruz. Henüz ikinci yilinda olan lavantalarin gelisimi ve verimi çok iyi. Böyle güzel çalismalarin bütün kadin çiftçilerimize örnek olusturarak onlari da üretime tesvik etmesini temenni ediyorum. Inönü Ilçesinde dügün yapacak çiftlerimizi de lavanta bahçesinde hatira fotografi çekmeye davet ediyorum. Ilçe Müdürümüz Sami Yasin Uysal’a ve personellerimize özverili çalismalari için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kadin çiftçilerin lavanta bahçesinde yapilan buketleri ziyaretçilere hediye etmesi ve topluca hatira fotografi çekimi yapilmasiyla ziyaret sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile