Inönü Savaslari Sehitligi'nde Hazirliklar Sürüyor

Inönü Savaslari Sehitligi'nde Hazirliklar Sürüyor

2. Inönü Zaferi’nin 101’inci yil dönümü nedeniyle Bozüyük Inönü Savaslari Sehitligi’nde yapilacak anma töreni için hazirliklar sürüyor.

Bozüyük Belediyesi ekipleri tarafindan Akpinar Mahallesi’nde bulunan Istiklâl Savasi’nin Metristepe-Inönü istikametinde gelisen ve tarihte ’Inönü Savaslari’ olarak bilinen savaslarin geçtigi bölgede yer alan sehitlik içerisinde genel temizlik çalismasi yapildi, yürüyüs yollari ve sehitlik süpürülerek temizlendi. Ayrica Sehitligin duvarlari boyanarak daha bakimli hale getirildi.

Yapilacak tören hakkinda bilgi veren Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, "Inönü Zaferi’nin 101’inci yil dönümü nedeniyle 1 Nisan 2022 Cuma günü yapilacak anma törenleri ilk olarak saat 10.30’da Metristepe Zafer Aniti’nda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal marsinin okunmasi, saygi atisi ve Seref Defterinin imzalanmasi ile baslayacak. Ardindan Bozüyük Inönü Savaslari Sehitligi’nde devam edecek anma programinda anita protokol tarafindan çelenkler sunularak saygi durusunda bulunulacak, Istiklal Marsimiz okunacak ve saygi atisi yapilacak. Programin devaminda ögrenciler tarafindan okunacak siirler ile protokol üyeleri tarafindan yapilacak konusmalar yer alirken Kur’an-i Kerim tilaveti yapilarak sehitlerimiz için dua edilecek. Anma programi Sehitlik Defteri’nin imzalanmasi ve Sehitlik ziyareti ile sona erecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile