Inovasyon Ödüllü Aricilik Firmasi Enerjisini OKA Ve KOSGEB Destegiyle Kurdugu GES'ten Karsilamaya Basladi

Inovasyon Ödüllü Aricilik Firmasi Enerjisini OKA Ve KOSGEB Destegiyle Kurdugu GES'ten Karsilamaya Basladi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanliginin (KOSGEB), Çorum’da aricilik malzemeleri imalati yapan isletmeye sagladigi finansman destegi ile kurulan Günes Enerjisi Santrali (GES) sayesinde isletmenin enerji ihtiyaci karsilaniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Baskanligi is birliginde hazirlanan 2023 Yili Imalat Sanayiinde Rekabetçiligin Gelistirilmesi Ortak Finansman Destek Programi kapsaminda Çorum OSB’de aricilik malzemeleri üreten Benka Aricilik’in uyguladigi Günes Enerjisi Santrali Kurulum Projesi tamamlandi. Isletme, enerji ihtiyacini proje ile kurulan GES’ten karsilamaya baslarken, üretim fazlasi ile de gelir elde ediyor.

Bölgedeki isletmelerin rekabet gücü artiyor, yeni basari hikâyeleri doguyor

OKA ve KOSGEB is birligi ile yürütülen Ortak Finansman Destegi Programi ile KOBI’lerin finansman ihtiyacinin karsilanmasi ve bölgede yatirim hareketi baslatilmasi hedeflendi. Imalat sanayide yesil dönüsüme yönelik döngüsel ekonomi ve kaynak verimliligi odakli projelerin desteklenmesi önceligiyle uygulanan program meyvelerini veriyor. Ajans uzmanlarinin proje uygulama sürecindeki yönlendiriciligi ile basarili bir sekilde hayata geçirilen yatirimlar, Bölgede isletmelerin rekabet gücünü artiran basari hikâyelerine dönüsüyor. Benka Aricilik fabrikasina yapilan ziyarette, proje ile gerçeklestirilen uygulamalar yerinde incelendi.

Yenilenebilir enerji alanindaki yatirimini tamamlayan Benka Aricilik Yöneticisi Burak Küçükbenli OKA ile birlikte yürüttükleri basarili proje uygulama sürecine iliskin açiklamada bulunarak, “Benka Aricilik olarak, çevreye duyarli yatirimlarimizla üretim süreçlerimizde enerji tasarrufu saglamayi ve uluslararasi pazardaki rekabetçi üstünlüklerimizi artirmayi hedefliyoruz. OKA ve KOSGEB’in sagladigi destek ile projemizi basarili bir sekilde uyguladik ve GES tesisi kurulumunu tamamlayip enerji ihtiyacimizi bu tesisten saglamaya hatta üretim fazlasi ile gelir elde etmeye basladik. Aricilik faaliyetlerini kolaylastirma misyonumuz dogrultusunda küçük el aletlerinden, bal dolum tesislerine kadar aricilarin ihtiyaç duydugu katma degerli ekipmanlar üretiyoruz. Alman ve Isviçreli profesyonel aricilarin Ar-Ge çalismalarinda yer aldigi ve kendi tecrübelerimizle tasarladigimiz ‘Mum Yikama Teknesi’ Mart ayinda Aricilik Malzemeleri ve Ari Ürünleri Sanayicileri Dernegi (ARMASAD) tarafindan yilin inovasyon ödülüne layik görüldü.

Dünya aricilik sektöründe bilinen, 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan bir firma olarak çevreye duyarli, yenilikçi yatirimlari sadece enerji tasarrufu için degil, ayni zamanda çevre bilinci ve karbon saliniminin azaltilmasi açisindan da önemsiyoruz. OKA ve KOSGEB’in sagladigi gibi programlarin uygulanmasi isletmelerin potansiyelini artirmasi açisindan çok önemli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile