Insaat Isçisi Mustafa'nin Organlari 5 Ailenin Yüzünü Güldürdü

Insaat Isçisi Mustafa'nin Organlari 5 Ailenin Yüzünü Güldürdü

Eskisehir’de geçirdigi trafik kazasinin ardindan kaldirildigi hastanede hayatini kaybeden Mustafa Korkut’un bagislanan organlari, 5 farkli insanin yüzünü güldürdü.

Ramazan Bayrami’nin 3. günü Alpu’da meydana gelen trafik kazasinda agir yaralanan ve Eskisehir Sehir Hastanesi’ne kaldirilan 38 yasindaki Mustafa Korkut’un, 7 Mayis’ta beyin ölümü gerçeklesti. Duyarli ailesinin organ bagisini kabul etmesiyle düzenlenen operasyonla Mustafa Korkut’un karacigeri, iki böbregi ve iki korneasi alindi. 8 Mayis’ta karayoluyla Ankara ve Istanbul’a gönderilen organlar, basarili operasyonlarla 5 farkli hastaya nakledildi. Insaat isçisi olan 2 çocuk babasi 38 yasindaki Korkut, hayata gözlerini yumarken, ardinda 5 yeni hayat birakmis oldu. Mustafa Korkut’un annesi ise gurur dolu acisiyla gözyaslari döktü.

“Çok mutluyum, oglumun organlari 5 kisiye hayat verdi”

Oglunu kaybetmenin acisiyla gözyaslarina bogulan fakat gururlu ve mutlu oldugunu dile getiren anne Yasare Korkut, herkesi organ bagisina davet etti. Oglunun organlariyla yasama tutunan 5 kisinin olmasindan dolayi gurur duydugunu söyleyen Yasare Korkut, “Çok iyi bir oglum vardi. Çok hayirli bir evlatti. Onunla gurur duyuyorum. Organlarini bagisladigi için gurur duyuyorum. Herkes organlarini bagislasin. Benim oglum 5 kisiye hayat verdi. Herkes organ bagislasin ve bekleyenlerin hayatini kurtarsin. Onlar da yasasinlar. Oglum çok merhametli çok iyi bir çocuktu. Anne olarak içim yaniyor ama oglumun organlari yasiyor. Çok mutluyum, 5 kisiye hayat verdi” dedi.



“Eskisehir Sehir Hastanesi’nde 36 organ vericisi tespit edildi”

Organ bagisinin önemine deginen Eskisehir Sehir Hastanesi Bashekim Yardimcisi Üroloji Uzmani Doç. Dr. Mustafa Sungur, vatandaslari duyarli olmaya davet etti. Kaybedilen 1 canin 5 kisiye hayat verebildigi örnek olarak Mustafa Korkut’u belirten Doç. Dr. Sungur, “Organ nakli ülkemizde sosyal bir problemdir. Ülke genelinde yaklasik olarak 28 binden fazla organ nakli bekleyen hasta var. Organ bagisi yetersizligi nedeniyle de yaklasik 4 bin kisi her yil hayatini kaybediyor. Bu tip hastaligi olan sahislari bizzat görürsek nakil öncesi ve sonrasi durumlarini bizzat yasarsak organ naklinin ne kadar önemli oldugunu anlariz. Eskisehir Sehir Hastanesi kuruldugundan beri 117 beyin ölümü ve 36 organ vericisi tespit edildi. Biz bu duruma katki saglamaya çalisiyoruz. 7 Mayis’ta beyin ölümü gerçeklesen Mustafa Korkut’un organlari, annesinin de söyledigi gibi 5 kiside hayat buldu. Teyzemize tesekkür ediyoruz, Mustafa Korkut’a da Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu yüce gönüllü aileye çok tesekkür ediyoruz”

Insaat isçisi Mustafa Korkut’tan alinan organlarin Ankara ve Istanbul’da bulunan 5 ayri hastaya basarili operasyonlarla nakledildigini belirten Eskisehir Sehir Hastanesi’nde görevli Organ Nakli Koordinatörü Funda Günaydin ise su sözleri kullandi:

“Biz bu yüce gönüllü aileye organ bagisinda bulunarak 5 kisiye hayat verdikleri için çok tesekkür ediyoruz. Topluma örnek bir davranista bulundular. Organ bekleyen hastalar ülkemizde o kadar çok ki her aile ayni duyarliligi gösterirse gerçekten mütesekkir oluruz. Aile organlarin tamamini bagisladi. Karaciger, Ankara’da organ nakli merkezine gitti. Iki böbrek de Ankara’da bulunan iki ayri organ nakli merkezine gitti. Kornealari da Yunus Emre Dünya Göz Bankasi tarafindan alinarak Istanbul’da çesitli hastalara nakledildi. Tüm organlar hastalara nakil oldu. Nakil olan hastalarimizin da saglik durumlari gayet iyi.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile