İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi(İSMEP) kapsamında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmeliğin içeriği ve uygulanmasına ilişkin eğitim semineri Polat Otel'de başladı. Deprem fay hattı üzerindeki iller öncelikli olmak üzere Türkiye çapında tasarım, yapım ve denetim süreçlerinde görev alan inşaat mühendislerine yönelik seminerlerde yaklaşık 3 bin mühendisin eğitim alması planlanıyor. 'Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik' ile ilgili geçen yıl 12 eğitim gerçekleştirildiği, bu yıl ise bu sayının yıl sonuna kadar 10'a ulaşmasının hedeflendiği bildirildi.
Deprem eğitimine üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinin konu ile ilgili öğretim üyeleri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın uzman personeli, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, İnşaat Mühendisleri Odası şube ve temsilcilikleri, yapı denetim kuruluşları ile müşavirlik-mühendislik bürolarında çalışan mühendislerden oluşan toplam 120 kişi katıldı. İlk gün İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zekai Celep, Prof. Dr. Cavidan Yorgun ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Alemdar Bayraktar inşaat mühendislerine, 'Deprem Mühendisliği Temel Kavramları',' Deprem Etkisindeki Çelik Binalar' ile 'Deprem Etkisindeki Yığma Binalar' hakkında bilgiler aktardı.
Seminere katılan ve yapılan değerlendirme sınav sonucunda başarı sağlayan inşaat mühendislerine başarı belgesi ve İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ek Serbest İnşaat Mühendisi (SİM) mesleki faaliyet puanı verileceği belirtildi.