İnsan Hakları Kurulu Denetimlerini Sürdürüyor

Adıyaman İl İnsan Hakları Kurulu, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, inceleme ve denetlemelerde bulunuldu.

İl İnsan Hakları Kurulu Vali Yardımcısı Aydın Börü Başkanlığında toplanarak, E Tipi Kapalı Cezaevi, nezarethaneler, hastane ve pansiyonlu okullar ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, inceleme ve denetlemelerde bulunuldu. Vali Yardımcısı Aydın Börü ve kurul üyeleri kapalı cezaevini ziyaret ederek, mahkumlarla görüşme yaptı. Daha sonra nezarethaneler, pansiyonlu okullar ile zihinsel engelliler ve rehabilitasyon merkezinde denetimler gerçekleşti.
İl İnsan Hakları Kurulu'nun her ay mutat olarak toplanıp, kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda ve hastanelerde bulunan İnsan Hakları Başvuru Kutularının açılıp bu başvuruların kurulda görüşülerek çözüm önerileri sunulduğunu belirten Vali Yardımcısı Aydın Börü, yapılan bu başvurular kapsamında, kurul olarak kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, varsa eksiklikleri tespit edip bu eksikliklerini çözümü noktasında çaba harcandığını dile getirdi.
Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl İnsan Hakları Kurulu olarak üniversite, bazı sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte sokak çocukları, dilenci çocuklar, aile içi şiddet, kadın hakları ve töre cinayetleri hakkında çalışmalar yapıldığını belirterek, "Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan incelemeler sonucu İl İnsan Hakları Kurulunca hazırlanan raporları ilgili kurumlara iletilecek. İl İnsan Hakları Kurulunca ileriki tarihlerde kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunup, gerekli
inceleme ve denetlemeler sürdürülecek" dedi.
(AHM-AŞ-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile