İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonu Kapsamında Yaklaşan Projeler Çalıştayı

AFYONKARAHİSAR - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "Amacımız, işsiz ya da işinden memnun olmayan vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürmesini sağlamak, işsizler ile iş verenleri buluşturup Türkiye'de işsizlik probleminin üstesinden gelmektir" dedi.

Yazıcı, İŞKUR Genel Müdürlüğünce Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonu Kapsamında Yaklaşan Projeler Çalıştayı" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKUR'un son yıllarda özellikle değişen ve gelişen kurum faaliyetlerinin etkinliğini, verimliliğini artırmak için birtakım çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Avrupa Birliği hibe bileşenlerinin Türkiye'de en önemli uygulayıcılarından birinin İŞKUR olduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

"Son zamanda 3 büyük projenin finalini yapmak üzereyiz. Bunlardan biri, kadın istihdamının desteklenmesi operasyonuydu. Bunu kısa bir zaman önce tamamladık. Genç istihdamının desteklenmesi operasyonunu da bitirmiş durumdayız. Birkaç ay içerisinde de kamu istihdam hizmetleri operasyonunu tamamlamış olacağız. 2014-2020 dönemi için yeni proje arayışları ve fikirleri için burada üst düzey yönetici arkadaşlarla ve ilgili uzmanlarla bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Amacımız, işsiz ya da işinden memnun olmayan vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürmesini sağlamak, işsizler ile iş verenleri buluşturup Türkiye'de işsizlik probleminin üstesinden gelmektir. İŞKUR gelişiyor. Bu çalışmaları da gelişimin ve değişimin bir parçası olarak artırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Yazıcı, son işsizlik verilerinde, geçen yıla göre küçük bir artış olduğunu hatırlatarak, bunun birçok nedeni bulunabileceğini ve çözüme yönelik çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra, çalıştaya geçildi.

Uzmanların sunumlarıyla devam eden çalıştay, yarın sona erecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile