Insan Sagligini Tehdit Eden Su Borulari Soke Etti Açiklamasi Her Biri Kanserojen Madde Içeriyor

Insan Sagligini Tehdit Eden Su Borulari Soke Etti Açiklamasi Her Biri Kanserojen Madde Içeriyor

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde altyapidan çikartilan, kanserojen madde içeren asbest borular belediye tarafindan alisveris magazasinda sergilendi. Insan sagligini tehdit eden asbest su borulari görenleri soke etti.

Kirikkale’nin Yahsihan Belediyesi tarafindan ilçenin 60 yillik altyapi problemi 2021 yilinda ortadan kaldirildi. Kanserojen madde içeren asbest su borularinin yerine, yeni nesil borular ev ve is yerlerine baglandi. Altyapidan çikarilan borular ise bir alisveris magazasinda sergilendi. Vatandaslarin sagligini tehdit eden borular görenleri de soke etti. Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, yapimi tamamlanan altyapi çalismalarinda 385 kilometre kazildigini söyledi.



"Ilçemizi 385 kilometre kazdik"

Vatandaslarin sagligi için ilçenin 60 yillik altyapi problemini ortadan kaldirdiklarini ifade eden Türkyilmaz, “Bugün ki sergi sebebimiz Yahsihan’in 60 yillik sikintisi olan alt yapidan çikarttigimiz su borularini ifsa etmek istedik. Bir belediye baskani için en zor karar alt yapiya girmektir. Ilçemizi 385 kilometre kazdik. Yahsihan’dan Afyonkarahisar’a kadar ya da Samsun Çarsamba’ya kadar kazmak demek. Biz o yüzden gecemizi gündüzümüze kattik sehrimizi altini üstüne getirerek altyapiyi tamamladik” dedi.



"21’inci yila göre yeni sisteme geçtik"

Kanserojen madde içeren asbest borularin yerine yeni nesil düktil borular takildigini anlatan Türkyilmaz, "Asbest borular vardi. Asbest demek 70’li ve 80’li yillarda kanserojen içeren borulardi. Biz yeni nesil düktil borulara döndük. Su anda bizim yaptigimiz sistemde ekip arkadaslarimiz telefonundan kumada edebiliyor. Vanalar ve su depolari takip ediliyor. Web sayfamizdan vatandaslarimiz istedigi anda depolarimizin doluluk oranini görebiliyor. Yagmur suyu olsun kanalizasyon olsun içme suyu olsun 21’inci yila göre yeni sisteme geçtik" seklinde konustu.

Türkyilmaz, her seyin üstesinden geldikleri gibi tüm zorluklara ragmen altyapinin da üstesinden basariyla geldiklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile