Insani Gelisme Endeksi'nde Eyüpsultan Belediyesine 'Siçrama Yapanlar' Ödülü Verildi

Insani Gelisme Endeksi'nde Eyüpsultan Belediyesine 'Siçrama Yapanlar' Ödülü Verildi

Eyüpsultan Belediyesi, Insani Gelisme Vakfi’nin (INGEV) ilçelerde insani gelismeyi desteklemek için hazirladigi Insani Gelisme ve Sürdürülebilir Kalkinma: Ilçeler (IGE-I) 2021 raporunda, yaptigi basarili ve istikrarli çalismalariyla listede yer aldi.

INGEV’in 2016 yilindan bu yana sürdürdügü IGE-I raporlamasina bu yil ilk kez “geçen yildan siçrama yapanlar” kategorisi eklendi. Bu kategori önceki yil diger bölgelerde yer alip bu yil yesil bölgeye yani Çok Yüksek Insani Gelisme Bölgesine geçen ilçeleri kapsiyor. Eyüpsultan Belediyesi, önceki dönemde Yüksek Insani Gelisme Bölgesinde (Mavi) yer alirken bu yil, 32 sehirden nüfusu 150 bini geçen toplam 160 ilçenin degerlendirildigi raporda Çok Yüksek Insani Gelisme Bölgesi’nde (Yesil) yer aldi. Özverili çalismalari ve bu performansi nedeniyle INGEV tarafindan büyük bir takdirle karsilanan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken’e Çok Yüksek Insani Gelisme Geçen Yildan Siçrama Yapanlar plaketi takdim edildi. Konuyla ilgili Berk Çoker’in moderatörlügünde, raporun temel bulgularinin ve basarili belediye baskanlarinin konusmalarinin paylasildigi bir çevrimiçi toplanti düzenlendi.

Çevrimiçi toplantida, rapor temel bulgularinin paylasimindan sonra Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken bir konusma yapti.

“Eyüpsultan’da olmanin bilinciyle özel çalismalar yaptik”

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken yaptigi konusmada, "3,5 yillik zaman dilimi içinde sehri önce fiziki olarak kategorilere böldük. Sonra neler yapabilecegimiz ile ilgili ciddi çalismalar yaptik. Istanbul dünya için önemli bir sehir, Istanbul için de Eyüpsultan önemli bir sehir. O yüzden Eyüpsultan’da olmanin bilinciyle bu sehirde yasayan bütün vatandaslarimizi daha iyi bir ortamda yasayabilecekleri atmosfere kavusturmak için özel çalismalar yapmaya gayret ettik. Cumhurbaskanimizin katilimiyla ‘41 Ayda 41 Eser’ çalismasiyla büyük bir açilis gerçeklestirdik. Vatandaslarimiza verdigimiz sözleri, pandemiye ragmen, kademeli olarak da olsa hayata geçirmeye gayret ettik. Hizmetlerimizde hanimlari, çocuklari, gençleri, yaslilari ve engellileri ayri kategorilerde degerlendirdik. Iki yüzme havuzu, gençlik merkezleri, binicilik, buz pateni, kaykay pisti gibi ilçede olmayan sporlari isin içine katarak her alanda gençlerimizin, çocuklarimizin yararlanabilecegi ortamlar olusturmaya çalistik. Sehircilikle ilgili söyle bir tezim var ‘Insanlar hasta oldugunda hastaneye, sehirler hasta oldugunda belediyeye gelirler. Belediyecilik aslinda bir sehir doktorlugudur. O yüzden sehirde ne eksik birakirsak, çikacak olan arizalardan o sehirde yasayan bütün insanlar nasibini alirlar ve magdur olurlar. Biz bu magduriyeti giderebilme açisindan belediyeciligi bir sehir doktorlugu hassasiyeti ile yapmaya gayret ediyoruz. Herkese hizmet verecek bir mekanizmayi hayata geçirmeyi amaçladik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile