Insanlar Hayalet Cami Daha Güvenli Buluyor

Insanlar Hayalet Cami Daha Güvenli Buluyor

Telefon ekranlarinin baskalari tarafindan görülmemesi için son zamanlarda vatandaslar arasinda hizla yayilan hayalet camin güvenilir oldugunu belirten Hidir Yildiz, "Halk arasinda hayalet cam algisi günden güne yayiliyor ve bu teknoloji dolayisiyla insanlar artik daha güvenli bir sekilde mesajlasabiliyor" dedi.

Akilli telefonlarda popüler olan uygulamalarin yani sira donanimsal olarak da birtakim aliskanliklar, gençler tarafindan çig gibi büyüyor. Son zamanlarda daha çok yayginlasan hayalet cam teknolojisi, ekrandaki çizilme, tozlanma, parmak izi ve dayaniklilik gibi etkenler, insanlarin ilgisini çekmeyi basariyor. Özellikle toplu tasima araçlari gibi kalabalik ortamlarda, telefon kullanicisinin haricinde bir baskasinin ekrani karanlik görmesi, bilgi gizliligi konusunda cihaz sahiplerinin rahatligini sagliyor. Hayalet camin meydana çikma olayindan bahseden telefon teknisyeni Hidir Yildiz, “Tramvayda yolculuk eden bir teyzenin, önündeki gencin telefonuna yandan bakmasi, birçok sosyal medya hesaplarinda paylasildi ve bu sayede hayalet cam taktiranlarin sayisi günden güne artti” dedi.



"Insanlar, kalabalik ortamlarda artik daha güvenli bir sekilde mesajlasabiliyor"

Kirilmaz cam yerine insanlarin direk hayalet camlara yönelmesinin, halk arasinda her gün yayginlastigin vurgulayan Yildiz, “Bu ürün sayesinde insanlar; tramvaylarda, otobüslerde ve diger kabalik ortamlarda artik daha güvenli bir sekilde mesajlasabiliyor” seklinde konustu.



“Fiyati da performansi kadar oldukça uygun”

Hayalet camin önceden kullandigi kirilmaz ekrandan daha fakli bir yapida oldugu ileten Cafer Utku Akyol, telefon kullanirken parmaklarinin eskisi kadar terlemedigini söyleyerek, konuyla alakali olarak sunlari ilave etti:

“Özellikle oyun oynarken daha iyi bir sekilde odaklanabiliyorum ekrana ve bu da benim performansimi artiyor. Hayalet camdan çok memnunum ve fiyati da kullanicilara etkisi kadar oldukça uygun ve bu teknolojiyi herkese öneriyorum.”

Tramvay ve otobüs gibi toplu tasima araçlarinda mesajlasirken ya da sosyal medya hesaplarinda dolasirken, çevredeki insanlarin telefon ekranina bakmasinin kendisini rahatsiz ettigini aktaran Ramazan Kaynar, hayalet cam sayesinde artik bu durumla karsilasmadigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile