Instagram'in Erisime Açilmasi Gaziantep'te Lokma Dagitilarak Kutlandi

Instagram'in Erisime Açilmasi Gaziantep'te Lokma Dagitilarak Kutlandi

Gaziantep’te bir esnaf, sosyal medya platformu Instagram’in yeniden erisime açilmasini lokma dagitarak kutladi.

Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) karariyla 2 Agustos itibariyla Türkiye’de sosyal medya platformu Instagram’a erisim sinirlamasi getirildi.

9 gün süren erisim engeli, devlet ve Instagram yetkililerinin uzlasmasi sonucu tekrar vatandaslarin erisimine açildi. Uygulamanin erisime açilmasina sevinen Gaziantepli esnaf ise dükkaninin önünde lokma dagitarak kutladi. Sosyal medya platformlarinin günlük yasamda ne kadar önemli hale geldigini ve islerini bu platformlar üzerinden yürüttüklerini belirten esnaf, Instagram’in tekrar açilmasinin islerine olumlu yansiyacagini ifade etti.

Lokma dagitma gelenegi, Türkiye’de genellikle önemli olaylar ve kutlamalarla iliskilendirildigi için, esnafin bu sekilde bir kutlama yapmasi dikkat çekerken vatandaslar lokma dagitimina yogun ilgi gösterdi.

"Instagram’in Türkiye’de erisime tekrar açilmasini lokma dagitarak kutladik"

Instagram’in açilmasi nedeniyle lokma dagitan esnaf Ahmet Erdogan, vatandaslardan olumlu tepki aldigini söyleyerek, “Bugün burada lokma tatlisi dagitmamizin sebebi, Instagram’in Türkiye’de erisime tekrar açilmasi. Devletimizin almis oldugu kararlara saygiliyiz. Sorunlar giderilip erisime açildigi için herkese çok tesekkür ediyoruz. Instagram kapaninca bir boslugumuz olustu, biz de lokma dagitarak tatli yiyelim tatli konusalim istedik ve güzel tepkiler aldik” ifadelerini kullandi.

"Lokma dagitmasi enteresan bir sey ama güzel bir düsünce"

Instagram’in kapatilmasindan dolayi bosluga düstügünü söyleyen vatandaslardan Yunus Emre, dagitilan lokmayi enteresan buldugunu ve güzel bir düsünce oldugunu söyledi.

Emre, “Instagram’in kapanmasi bizim için hayatin durmasi gibi bir seydi. Sonuçta bizler tatile gitsek de gitmesek de gitmis gibi oluyorduk. Insanlarin tatillerini, yaptigi isleri görüyorduk. Instagram’in kapali oldugu 9 günlük süreçte maalesef hiç bir sey yapamadik. Çok üzüldük. Tekrar erisime açilacagi söylendiginde ise heyecanla bekledik ve sonrasinda erisime açildi ve bizler çok mutlu olduk. Yolda geçerken de esnaf agabeyimizin lokma dagittigini gördüm. Çok sasirdim enteresan bir seydi ama güzel bir düsünce olarak düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

"Her iki taraf da dikkat eder diye umuyoruz"

Instagram’in bir daha kapatilmasini istemeyen Coskun Yildiz, her iki tarafin da dikkat etmesi gerektigini söyleyerek, “Instagram’a erisim yasaklandiginda bosluga düsmüs gibi oldum. Hiçbir sekilde uygulamaya giremedim ama sorunun çözüldügünü duydugumda ise çok sevindim. Yolda geçerken de agabeyimizin lokma dagittigini gördük. Instagram’dan dolayi lokma dagitmasina çok sasirdim. Insallah bir daha böyle olaylar olmaz ve her iki taraf da dikkat eder diye umuyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile