İnternet andıcı soruşturmasında zanlıların 3 gün içinde adliyeye gelmesi istendi

İnternet andıcı soruşturmasıyla ilgili ifadeye çağrılan ve aralarında 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu

İnternet andıcı soruşturmasıyla ilgili ifadeye çağrılan ve aralarında 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da bulunduğu 19 şüphelinin 3 gün içerisinde adliyeye gelmesinin istendiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın propaganda amacıyla kurduğu iddia edilen internet sitelerine ilişkin soruşturma kapsamında 19 şüpheli ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılanlar arasında 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Dursun Çiçek de bulunuyor. Zanlıların 3 gün içerisinde adliyeye gelmelerinin istendiği belirtildi. Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir ve Gölcük'te iki olmak üzere beş adreste de arama yapıldığı öğrenildi.

İnternet andıcıyla ilgili soruşturma, altında Dursun Çiçek'in imzası bulunan 'Islak imzalı belge' soruşturmasından ayrılarak başlatıldı. Soruşturma, savcı Zekeriya Öz tarafından yürütülüyor.

Genelkurmay'ın psikolojik harekat siteleri bir subay tarafından ıslak imzalı belgenin aslı ile birlikte gönderilen mektupla ortaya çıkmıştı. Kimliği bilinmeyen subayın Kasım 2009'da hem savcılığa hem de basına gönderdiği ihbar metninde, Hasan Iğsız imzalı andıç ve bu kapsamda hazırlanan internet sitelerinin isimleri yer almıştı. Ergenekon soruşturması kapsamında ıslak imzalı belge soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz, internet andıcıyla ilgili dosyaları ayırarak ayrı bir soruşturma başlatmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile