Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Swissotel’de düzenlenen B20 Türkiye Konferansı’na katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, programda yaptığı konuşmasında internetin girişimciliğin önünü açtığını belirterek, “Elimizin altındaki bilgisayarla G20’den ne bekliyoruz. G20’nin dijital ekonomiye alakası bugüne kadar ne yazık ki çok sınırlı kalmış. İnternetin bugüne kadarki hızlı gelişimi açık yapısının bir sonucu oldu. İnternet girişimciliğin önünü açtı. Hiçbir mecra kuralsız olmaz. Bu internet için geçerli olmalı. İş dünyası olarak internete koyulan kurallarla ilgili 5 beklentimiz var. Kurallar interneti kısıtlayan değil internetin önünü açan bir rol üstlenmelidir. Kurallar hızlı teknolojik gelişime ayak uydurabilecek şekilde sade ve esnek olmalıdır. Özel sektörün görüşü alınarak koyulmalıdır. Kurallar girişimcilere işini nasıl yapacağını dayatmamalı sadece genel bir çerçeve çizmelidir. Kuralların devletler arasında uyumlu olmasına özen göstermelidir. Bilgiye erişimin çok daha kolay olduğu, uzakları yakın eden bir dünya. Böyle bir dünya dijital ekonominin dönüştürücü gücüyle ancak mümkündür. Bu fırsatı en iyi şekilde kullanmak hepimizin elinde” dedi.
4.5G’NİN GETİRİLERİ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Türkiye’nin bilişim sektöründe yaşadığı gelişimden bahsederek, “Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin yaptığı çalışmada 2014 yılında Türkiye bilişimciler sektörünün piyasa büyüklüğünün bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artarak 70 milyar Türk Lirası’na ulaştığı, bilişim sektöründe yaklaşık 2014 yılında 103 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığı görülmektedir. Elektronik haberleşme hizmeti sunan 4 büyük ana işletmenizin yıllık yatırım tutarları 6 milyar TL’nin üzerinde cereyan etmektedir. E-ticaret pazarının büyüklüğünün 2014 yılı için bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında artarak 19 milyar liraya ulaştığını göstermektedir” şeklinde konuştu.
Feridun Bilgin, 1 Nisan 2016’dan itibaren 4,5 G’yle internet ulaşımın 10 kat daha artacağını belirterek, “Ülkemizde 2008 yılında 6 milyon civarında olan geniş bant internet abonesi sayısı Ağustos 2015 itibariyle 47 milyona yaklaşmış bulunmaktadır. Bu artışta mobil geniş bant aboneliği ve kullanımında ülkemizin kat ettiği önemli mesafenin rolü büyüktür. Bilgi teknolojileri dinamik bir yapı içinde yenilenmektedir. Bakanlığımızın belirlediği politika doğrultusunda 4,5 G ihalesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 1 Nisan 2016 itibariyle kullanıcılar mobil geniş bant internet erişiminde 10 kata kadar artışlar göreceklerdir. Data ve görüntülere daha kolay ve daha hızlı erişeceğiz” diye konuştu.
İnternet Hızı Ne Zaman Ve Ne Kadar Artacak ?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, “1 Nisan 2016 itibariyle kullanıcılar mobil geniş bant internet erişiminde 10 kata kadar artışlar görecekler. Data ve görüntülere daha kolay ve daha hızlı erişeceğiz” dedi.