Internet Ve Mobil Iletisim Altyapi Çalistayi BBS'de Yapildi

Internet Ve Mobil Iletisim Altyapi Çalistayi BBS'de Yapildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi tarafindan düzenlenen Internet ve Mobil Iletisim Altyapi Çalistayi, ‘Dijitallesme’, ‘Markalasma’, ‘Yönetisim’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ basliklariyla gerçeklestirildi. Is dünyasinin referans egitim merkezi Bursa Business School’da (BBS) düzenlenen program ile sektörün yol haritasinin belirlenmesi hedefleniyor.

Sektörleri ortak akilla gelecege hazirlayan BTSO sektörel konseyler çalismalarina ara vermeden devam ediyor. BTSO Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi de bu vizyonla internet ve mobil iletisim altyapisi alaninda önemli bir etkinlige imza atti. Internet ve mobil iletisim altyapisinda yasanan gelismelere kalici çözümler üretmek amaciyla gerçeklesen çalistay, konsey üyeleri ve sektör temsilcilerinin katilimiyla Bursa Business School’da gerçeklestirildi.

Çalistay çerçevesinde olusturulan çalisma gruplari, ‘Dijitallesme’, ‘Markalasma’, ‘Yönetisim’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ basliklariyla oturumlar gerçeklestirdi. Sektörün rekabetçiliginin artirilmasi ve yol haritasinin belirlenmesinin amaçlandigi çalistaya, Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Baskani Osman Akin, E-Ticaret ve Dijitallesme Konseyi Baskani Ilker Özgüven, Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Baskan Yardimcisi Idris Dogrul, Bursa Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskani Hakan Arik, Türk Telekom Bursa Bölge Müdürü Mehmet Yilmaz Yazici ve sektör temsilcileri katildi.



“Problemleri çözüme kavusturmak adina ortak paydada bulustuk”

Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Baskani Osman Akin, konsey olarak önemli bir etkinligi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Çalistayi konsey çalismalarinin sonucunda ortaya çikan rapor dogrultusunda kurguladiklarini ifade eden Akin, “Bu dogrultuda Bursa’daki internet ve iletisim altyapisinin gerek mobil tarafta gerekse de kablolu iletisim tarafinda iyilestirilmesi ve sorunlarinin çözülmesi noktasinda bir çalistay gerçeklestirdik. Organize sanayi bölgeleri ile Türkiye’nin sanayi baskentlerinden biri olan Bursa’da dijital dönüsüm son derece önemli. Teknolojik altyapimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Çalistayda belediye, üniversite, Türk Telekom, AFAD ve Uludag Elektrik gibi önemli kuruluslarin temsilcileri ile problemleri çözüme kavusturmak adina istisarelerde bulunduk. 4 ayri oturumdan çikan sonuçlari BTSO olarak bir rapor haline getirecegiz. Bu raporu da ilgili kurumlarla paylasarak kentimizin teknolojik altyapisindaki sorunlari çözme noktasinda çok önemli bir adim atacagiz” dedi.



“Isimizin ana parçasi dijital iletisim”

E-Ticaret ve Dijitallesme Konseyi Baskani Ilker Özgüven, Internet ve Mobil Iletisim Altyapi Çalistayi için tüm paydaslarla bir araya geldiklerini ifade ederek, “BTSO E-Ticaret Meslek Komitesi olarak altyapi çalismalarina çok önem veriyoruz. Çünkü isimizin ana parçasi dijital iletisim. Bu organizasyonu gerçeklestirmemizde büyük katkisi olan BTSO Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Ibrahim Burkay basta olmak üzere Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Baskanimiz Osman Akin’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Bilgi Islem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Baskan Yardimcisi Idris Dogrul, gerçeklestirilen çalistayda iletisimde karsilasilan sorunlari masaya yatirdiklarini söyledi.

Dogrul, Bursa’nin iletisim teknolojilerindeki gelecegi açisindan özellikle “akilli sehircilik” konusunda yapilacak çalismalar ile altyapi sorunlarinin çözümüne yönelik çok degerli sonuçlar ortaya çikacagindan bahsetti. Idris Dogrul, “Oturumlardan çikan konular özellikle mevzuatlarin revize edilmesi konusunda önemli ipuçlari veriyor. Bu ipuçlarini degerlendirebilirsek daha senkronize olmus ve iletisim konusunda önü açik bir kent haline geliriz” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskani Hakan Arik ise dört oturumda gerçeklesen çalistayin oldukça verimli geçtiginden bahsederek, “Kamu kuruluslari, üniversiteler ve özel sektörün katilimiyla gerçeklestirilen bu tür çalistaylarin devamini bekliyoruz. Bursa’ya deger katacagina inaniyoruz. Bu çalistayda kentimizin internet altyapisindaki eksiklerini bir kez daha görmüs olduk. Sorunlari çözme noktasinda da buradaki katilimcilar ile önemli fikir alisverislerinde bulunduk” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile