'internet Zirvesi' Zirve Üniveristesi'nde Yapıldı

'internet Zirvesi' Zirve Üniveristesi'nde Yapıldı

Zirve Üniversitesi'nin Bilişim ve Pardon kulüpleri, 13-20 Nisan İnternet Haftası münasebetiyle "İntenet Zirvesi" adı altında bir program düzenledi.

" Gelecek Burada, Sen neredesin" sloganıyla hazırlanan programda, Sosyal Mühendislik, İnternet Üzerinden Pazarlama Stratejileri ve İnternetin Geleceği konularına değinildi. Programın konuşmacıları arasında Elmacı Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, eskiliufaksözlük.com sitesinin kurucusu Abdurrahman Koçak, Discover Gaziantep'in kurucusu Yunus Arslanoğlu ve birçok firmaya kurumsal hizmet sunan Ömer Asım Öztürk yer aldı. Zirve öncesinde wordpress üzerine Bilgisayar Mühendisi Yazılım Uzmanı Fatih Türker, atölye çalışması gerçekleştirdi. Kendi sitelerini nasıl yapabileceklerini, wordPress kullanımı konusunda yapılan atölye çalışmasına öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerde ilgi gösterdi

Elmacı Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sunder İş Adamları Derneği Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, zirvedeki konuşmasında daha çok sosyal medya üzerinde dururken, küçük yaştan beri sosyal medyanın içinde olduğunu ve teknolojiyle yakından ilgilendiğini belirtti.

"Twitter ve Friendfeed'de, Apple desenli ojesi olmayan kızla evlenmem tarzında şeyler yazıyordum. Sonra bir baktım, takipçilerim sürekli arttı" diyen Bahaeddin Nakıboğlu, günlük hayatta karşılaştığı pek çok sorunu da sosyal medya yoluyla çözmekten memnun olduğunu söyledi.

Sosyal medyanın ciddi bir gücü olduğuna inandığını ifade eden Nakıboğlu, "Şikayet dilekçenize dönüş almanız zaman alırken, twitter'da yazacağınız bir cümleyle sorununuz anında çözülüyor. Artık firmalar sosyal medyadan kullanıcılarınaulaşıyor" diye konuştu.

Facebook'un zaman tüneli uygulaması hakkındaki görüşlerini ifade eden Nakıboğlu, hesabını kapatmak için kendisiyle aynı ismi taşıyan dedesinin gazetede yayınlanan ölüm ilanını kullanarak hesabını ancak kapatabildiğini söyledi

"BEN FİTİLİ ATEŞLEDİM, ANTEPLİLER SAHİP ÇIKTI"

Gaziantep'in yöresel yemeğinin adını taşıyan Ekşili Ufak Sözlük'ün kurucusu Bilgisayar Mühendisi Abdurrahman Koçak, sözlüğü nasıl kurduğunu anlattı. Koçak, "Sözlüğün ortaya çıkmasında ben fitili attım, Antepliler devam ettirdiler" yorumunu yaparken, sitede tamamen Antep şivesiyle yorumlar yapıldığı bilgisini verdi. Konuşulan konuların Gaziantep üzerine daha çok olduğunu belirten Koçak, İstanbul gündeminde yer alan pembe metrobüs konusunun 2009 yılında sözlükte benzer bir şekilde gündeme getirildiğinisöyledi.

Sosyalliğin var olmak olduğunun altını çizdi. Koçak, "Birileri sizi tanımıyorsa yoksunuzdur. Tanınan bir insanın elde edeceği avantajlardan yararlanmak önemli bir üstünlüktür" dedi.

Şirketlerin personel alımında son dönemlerde sosyal medya hesaplarını da sorduğunu söyleyen Koçak, kişilerin sosyal medyayı kullanımı, oradaki kişiliğine bakarak analiz yapılmaya başlanıldığını ifade etti

Henüz kurulum aşamasında olan Discover Gaziantep ile Gaziantep'i tüm dünyaya tanıtmayı planlayan Yunus Arslanoğlu ve ekibi, 1 aya kadar sitenin hazır olacağının bilgisini verdi. İnternet üzerinden pazarlama stratejilerini anlatan Arslanoğlu, internet reklamcılığının gerekliliklerinden de bahsetti. Arslanoğlu, "Kiminle oturduğunuzu bilmeniz lazım bazen 6 tane referans mektubu alabilirsiniz" dedi.

Konuşmasının sonunda şirketine stajyer öğrenci alabileceğini söyleyen Arslanoğlu, interaktif bir söyleşigerçekleştirdi.

İnternetin geleceği ve görünmeyen yüzü hakkında konuşan Ömer Asım Öztürk, teknolojik gelişmelerin tarihsel süreciyle konuşmasına başladı.

"Anlık, güncel ve hızlı olmak bu iş için en önemli noktalardan biri" diye konuşan Öztürk, teknolojiyi çok iyi takip etmek gerektiğini, teknolojinin kendini yenilediği gibi insanlarında kendini yenilemesi gerektiğini söyledi

Programın sonunda kulüp başkanları, katılımcılara teşekkür ederek özel yapılmış kupalardan hediye ettiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile