Türk Telekom Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Aslan, New York'ta düzenlenen "Social Good Summit"de Dijital Vatandaşlık panelinin konuşmacıları arasında yer aldı. Birleşmiş Milletler'in (BM) dünyaya örnek gösterdiği "İnternetle Hayat Kolay" projesi kapsamında etkinliğe davet edilen Aslan, projenin BM tarafından ilgiyle takip edilmesinin Social Good Summit'de ele alınmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Kurumsal sosyal sorumluluk projelerine destek veren Madeleine Albright, Charlize Theron, Sienna Miller, Cameron Diaz gibi ünlü isimlerin de konuşmacı olarak katıldığı zirvede projenin detaylarını paylaşan Aslan, şunları kaydetti:
"İnternetle Hayat Kolay Projesi, Türk Telekom Grubu olarak kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı hayata geçirirken bağlı kaldığımız ana stratejilerin bir ürünüdür. Bu stratejinin gereği olarak, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerini Türkiye'nin her köşesinde kullanıma sunma amacıyla hareket ediyoruz. Geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin yanı sıra ekonomik, sosyal veya fiziksel sebeplerle toplumsal hayata katılamayan tüm kesimlerin bilgiye erişimine katkıda bulunmayı kurumsal sorumluluğumuz olarak görüyor ve bu konuda çalışmalar yürütüyoruz.
Projeyle, Türkiye'de 35 yaş üstü kesimde internet okuryazarlığının artırılmasını, böylece toplumdaki dijital uçurumun ortadan kaldırılmasını amaçladık. Projemiz, kalkınmada öncelikli illerimizde kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımını özendirecek ve yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlayacak bir anlayışla şekillendirildi. Böylece bireylerin en iyi hizmete ulaşmasının ve daha verimli olmasının yolunu açacak önemli bir çabaya imza attık."
-"2017 sonuna kadar 30 bin kişiye eğitim vereceğiz"
Aslan, İnternetle Hayat Kolay projesini sosyoekonomik nedenlerle internetin sunduğu olanakları yeterince tanımayan ve faydalanamayan kişilerin internetle tanışmalarına öncülük etmek amacıyla başlattıklarını vurguladı. Projede kendilerine ışık tutan noktanın, dijital vatandaşlığın bir gereği olarak eşit dijital haklar için çalışmak ve elektronik bilgi erişimini desteklemek olduğuna işaret eden Aslan, şu ifadeleri kullandı:
"Projenin başlangıcından itibaren 1,5 yılda 10 binden fazla kişiye eğitim verdik. 2017 sonuna kadar toplamda 30 bin kişiyi proje kapsamında eğitmeyi hedefliyoruz. Amacımız, benzer projeleri hayata geçirerek 2030 yılına kadar bugüne dek internet kullanmamış kişilere ulaşmak ve Türkiye'de dijital uçurumu ortadan kaldırmak.
Projenin ekonomik ve sosyal etkilerini çok kısa sürede gördük. Dün interneti bilmeyen ev kadınları, bugün sosyal medyada iş yeri açmaya başladı. Şırnak'ta eğittiğimiz bir grup kadın, Instagram hesabı açarak kendi yaptıkları el işlerini internetten satmaya başladı. Bir başka yerde ürettiği çayı internet üzerinden satmaya başlayan bir kursiyerimiz var. Bir diğeri de hesap açarak Şırnak'ta ikinci el telefon ticareti yapmaya başladı. Muş'ta karakovan balı üreten bir kursiyerimiz, aldığı eğitim sonrası bugün ballarını Facebook hesabı üzerinden satıyor.
'İnterneti Bilmeyen Ev Kadınları Artık Sosyal Medyada İşyeri Açıyor'
İSTANBUL - Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, İnternetle Hayat Kolay projesiyle 1,5 yılda 10 binden fazla kişiye internet eğitimi verdiklerini belirterek, "Dün interneti bilmeyen ev kadınları, bugün sosyal medyada iş yeri açmaya başladı" ifadesini kullandı.