Internetin Kesik Oldugu Döneme Ait Faturaya Itirazda Tüketici Lehine Karar

Izmir'de tüketici hakem heyeti, firmadan kaynakli ariza nedeniyle internetin kesik oldugu dönemde aboneden alinan 168 lira 30 kurusun iadesine karar verdi Talebi hakli bulunan tüketici Ibrahim Çetin: 'Burada sorun 168 lira 30 kurus degil. Ben bu parayla zengin olmam, batmam da. Burada, ben ve benim gibi magdur olanlar hakkini arasin, ortada bir haksizlik olmasin diye bir basvuru yaptim. Sonuç itibariyla firma veya vatandas, kim olursa olsun bu ülkede kanunlarin, adalet oldugunu hatirlatmak istedim'

MUSTAFA GÜNGÖR - Izmir'de tüketici hakem heyeti, firmadan kaynakli nedenle 45 gün kadar internet hizmeti alamayan aboneden tahsil edilen 168 lira 30 kurusun iadesine hükmetti.

Karabaglar ilçesindeki Devrim Mahallesi'nde oturan elektrik tesisatçisi Ibrahim Çetin (39), bölgesel ariza nedeniyle 45 gün kadar internet hizmeti alamadi.

Çetin, bu döneme iliskin internet faturasini ödemedi. Altyapi yenileme çalismasi yapan firma, bölgede yeniden hizmet vermeye basladi.

Çetin, faturaya yansitilan gecikme ve açma kapama ücreti de dahil olmak üzere 168 lira 30 kurus ödeyerek yeniden hizmet almaya basladi.

Ödedigi ücretin iadesi için firmaya birkaç kez elektronik posta gönderen Çetin, sonuç alamayinca Karabaglar Tüketici Hakem Heyetine basvurdu.

Internet firmasi, Çetin'in basvurusuna karsilik hakem heyetinde savunma hakkini kullanmadi.

Karabaglar Tüketici Hakem Heyeti, yaptigi degerlendirme sonunda, 168 lira 30 kurusun tüketiciye iadesine karar verdi.

- "Magdur olanlar hakkini arasin"

Ibrahim Çetin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, firmaya yaptigi basvurularin sonuçsuz kalmasi üzerine tüketici hakem heyetine basvurdugunu belirtti.

Firmanin hizmet vermedigi dönem için kendisinden para talep etmesinin haksiz oldugunu ifade eden Çetin, sunlari söyledi:

"Ödedigim ücretin daha sonraki faturalardan düsülebilecegini dahi söyledim ama duyarli olmadilar. Hep 'ret' cevabi geldi. En sonunda 'Tüketici hakem heyetine basvurumu yaparim, siz zararli çikarsiniz, ben zararli çikmam. Ben haklarimi bilen vatandaslardan biriyim. Karar lehime çikinca parami gerekirse icraya verip, söke söke alirim' dedim ancak hiç umursamadilar."

Mahalledeki diger abonelerin de benzer sorunu yasadigini ancak yalnizca kendisinin tüketici hakem heyetine basvurdugunu aktaran Çetin, söyle konustu:

"Su anda 168 lira 30 kurusluk bir iade var. Icraya verdim, bu rakamin yükselme ihtimali var. Burada sorun 168 lira 30 kurus degil. Ben bu parayla zengin olmam, batmam da. Burada, ben ve benim gibi magdur olanlar hakkini arasin, ortada bir haksizlik olmasin diye bir basvuru yaptim. Sonuç itibariyla firma veya vatandas, kim olursa olsun bu ülkede kanunlarin, adalet oldugunu hatirlatmak istedim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile