Internette Ögrendigi Saat Tamiri Için Saglik Teknikerligini Birakti

Internette Ögrendigi Saat Tamiri Için Saglik Teknikerligini Birakti

Adana’da küçük yaslarindan bu yana ilgi duydugu saat tamirciligini internetten ögrenen 45 yasindaki Cumali Özdemir, saglik teknikerligini birakip saat tamirciligine basladi.

Seyhan ilçesinde bulunan Antika Çarsisi’nda saat dükkani isleten Cumali Özdemir’in saat tutkusu küçük yaslarinda basladi.

Gençlik yillarinda da saatlere ilgisini sürdüren Özdemir, neredeyse her ay 1 saat satin almaya basladi.

Zamanla elindeki saat sayisinin 50’ye ulastigini kaydeden Özdemir, saatlerinde zamanla ortaya çikan problemleri çözme gerekliliginin kendisini bu isi ögrenmeye yönelik ilk adimi atmaya yönelttigini anlatti.

Geçimini 23 yil boyunca saglik teknikerligi yaparak sürdüren Özdemir’in saat tutkusu ise 23 yilin ardindan mesleginin önüne geçti. Saglik sektöründe çalistigi yillarda internetten saat videolari izlemeye baslayan Özdemir, her geçen gün kendisini daha da gelistirdi. Geçen yillarin ardindan daha rahat icra edebilecegi bir meslek grubunda çalismayi tercih ettigini anlatan Özdemir saat dükkani açti. Hobi olarak basladigi saat tamirciligi zamanla meslegi haline gelen Özdemir, saglik sektöründeki günlerini ise unutamiyor.

"Saglik sektöründe isime devam ederken bir yandan da saat videolarini izliyordum"

Yaklasik 10 senedir saat isiyle ugrastigini anlatan Cumali Özdemir, "Önceden hobi olarak yapiyordum. Saglik sektöründe isime devam ederken bir yandan da saat videolarini izliyordum. Hem kendi saatlerimi hem de hurda saatleri toplayarak internette görmüs oldugum tamir videolarindan da tamir yaparak saatlere alismaya basladim. Zaman geçtikçe daha çok keyif almaya basladim. Pasif olan bir seyi aktif hale getirmek, eskileri yeniden çalisir hale getirmek insana ayri bir huzur veriyor. Bunlari zamanla tamamladiktan sonra bende bir hobi olusmaya basladi.

Tam olarak hobiye çevirdim. Hobiden sonra ise kendime neden bunu meslege çevirmedigimi sordum. Ilk olarak internetten ögrendigim sekliyle, sonrasinda da büyük ustalardan destek alarak bu meslege gönül verdim" dedi.



"Eskinin yasanmisliklarini hayata döndürmek bana keyif veriyor"

Meslegini büyük bir zevkle icra ettigini kaydeden Özdemir, "Inanin çok büyük bir zevkle yapiyorum çünkü eskinin yasanmisliklari içerisinde olan, atil halde bulunan seyleri hayata döndürmek bana keyif veriyor. Saatler kiminin dedesinden, kimisinin nenesinden kalmis oluyor. Onlarin içerisinde belli bir yasanmislik, belirli bir hatira var. Onlari hissetmek, yeniden kisilerin kullanacagi duruma getirmek bambaska bir olay. Elimizde 1800’lerden günümüze kadar olan bütün saatlerin neredeyse büyük çogunlugunun parçasi var" diye konustu.

Çocukluk yillarinda da saatlere ilgi duyan Özdemir, tamir videolari izlemeye baslama hikayesini ise "Sürekli saat kullanan bir insandim. Saat merakimdan dolayi elimde 50’den fazla saat vardi. Bir ay bir saat almazsam mutlaka önümüzdeki ay bir saat aliyordum. Bu sekilde birikti. Evde koyacak yer de kalmadi. Kiminin cami kiriliyor kimisinin ise kordonu kopuyordu. Kordon koptugunda mutlaka yenisini takmaniz lazim. Bu sefer ’neden ben kendim de yapmayayim’ dedim. Ilk olarak gerekli malzemeleri alarak basladim" seklinde anlatti.

Saglik sektöründeki hatiralarini unutamiyor

Saglik sektöründe çalistigi yillardaki hatiralarini unutamadigina dikkat çeken Özdemir, hayatta tutmak için büyük çaba gösterdikleri bir hasta için 24 saat boyunca mücadele verdikleri günü söyle anlatti: "24 saat boyunca bütün ekibin onunla ilgilenmesi o hastanin hayatini kurtardi ama toplamda tam 16 defa kalbi durdu. Ne yemek yiyebildik, ne uyuyabildik. 24 saat hiç durmadan o hastayla ilgilendik ve çok sükür o hasta kurtuldu. Hala da görüsüyoruz. Saatleri de bir hasta olarak düsünün. Onlar da bozuluyor. Nasil insan vücuduna mikrop girdigi zaman hastalik olusuyorsa saatlerde de belirli bir zaman sonra bakimsizliktan dolayi çarklarinda çapaklanma olur. Bunlar da saatin çalismasini durdurur."

Yillarca hizmet verdigi saglik sektöründe, saglik teknikerligini birakma sebebini de açiklayan Özdemir, "Artik vücut belirli bir yasa geldikten sonra fazla yorgunlugu kaldirmiyor. Simdiye kadar 23 yil hizmet verdigim saglik meslegimde hiçbir zaman is yaparken gocunmadim ancak belirli bir müddet sonra bedenin de inzivaya çekilmesi gerekiyor. Daha rahat yapabilecegim bir is grubu düsünerekten bu meslegi düsündüm ve icra etmeye karar verdim. Bizden sonra gelecek nesildeki arkadaslara da tavsiye ederim. Çünkü saat meslegi su anda körelmeye yüz tutmus bir meslek, arkamizdan yetisenler yok. Bu meslege sahip çiksinlar" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile