Internetten Altin Alisverisine Dikkat Açiklamasi Sahte Çikabilir

Internetten Altin Alisverisine Dikkat Açiklamasi Sahte Çikabilir

Siirt’te kuyumcular, internetten alinan altinin sahte olup olmadigini bazen kendilerinin de anlamadigini belirterek uyarida bulundu.

Dügün sezonunun basladigi dönemde sahte altin konusunda açiklamada bulunan kuyumcular, vatandaslari internetten yapilan altin alisverisinin riskleri konusunda uyardi. Internetten yapilan alisverislerde sahte ve düsük ayarda altin ile karsilasilabilecegi belirtildi.

Altinin sahtesi ve gerçegini bir bakista anlamanin zor oldugunu belirten kuyumcu Seyyit Ahmet Özçelebi, vatandaslarin farkli mercilerden altin yatirimina geçis yaptiklarini ve özellikle internet üzerinden satin alinan altinin sahte olup olmadiginin anlasilamadigini söyledi.



"Bazen biz bile internet üzerinden satin alinan altinlarin ne kadar gerçek ne kadar sahte oldugunu anlayamiyoruz" diyen Özçelebi, "Internet üzerinden satin alinan altinlarda sahtelikten ziyade ayari da düsük olabiliyor. Bu nedenle tanidiginiz, bildiginiz ve güvendiginiz yerden altin almanizi her zaman tavsiye ediyoruz. Instagram’da birçok kuyumcu adresleri mevcuttur. Genelde güvenilir oluyorlar ama satilan altina hakkindan çok daha fazla bir deger biçiyorlar. 10 bin TL’lik ürün 15 bin TL’ye satiliyor. Geri dönüsümü ile de ugrasamiyorsun. Altinin kargo islemi de zaten çok sancili bir süreçtir. O yüzden en güzeli, bildiginiz ve güvendiginiz yerden almanizdir ki isin helali de altini elinize almanizdan geçiyor. Çünkü altinin parasini veriyorsun, altini eline aliyorsun, helali ve dogru olani budur. Instagram üzerinden de satilan altinlara çok güvenmemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile