Internetten Bomba Yapimini Ögrendi, Esi Ve Patronunu Öldürmeyi Planladi

Internetten Bomba Yapimini Ögrendi, Esi Ve Patronunu Öldürmeyi Planladi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde karisinin patronuyla iliskisi oldugunu ögrenen koca, internetten ögrendigi uzaktan kumandali el yapimi patlayici düzenegini otomobile yerlestirdi. Patlamayan EYP ile 3 gün gezen kisinin sikayeti üzerine gözaltina alinan Hasan D., adliyeye sevk edilirken “Çocuklarim canina kastettiler, onun için yaptim” dedi.



Olay, Pamukkale ilçesi Asmalievler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; apart isletmecisi olan 41 yasindaki Mehmet A.’nin geçtigimiz Sali günü otomobilin sol arka çamurlugunda beyaz poset fark etti. Poseti oldugu yerden alan Mehmet A.; pil, kablo düzenegi ve cep telefonunu görünce patlayici olma ihtimali üzerine polisi aradi. Olay yerine gelen bomba imha uzmani, patlayici oldugu belirlenen posetin içerisinde bulunan uzaktan kumandali EYP’yi kontrollü olarak etkisiz hale getirdi.

Bomba yapimini internetten ögrendi

Olayla ilgili çalisma baslatan Cinayet Büro Amirligi ile Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, çevredeki güvenlik kamera kayitlarini inceledi. Yapilan arastirma neticesinde bomba düzenegini yerlestiren süphelinin, apart isletmecisi Mehmet A.’nin yaninda çalisan 38 yasindaki Derya D.’nin bosanma asamasinda oldugu kocasi Hasan D. oldugu ortaya çikti. Dün aksam saatlerinde polis ekiplerinin adresine düzenledigi operasyonla yakalanan Hasan D.’nin evinde özel egitimli polis köpegiyle arama yapildi. Il Orman Müdürlügü’nde mevsimlik isçi olarak çalisan 2 çocuk babasi Hasan D.’nin evinde el yapimi patlayiciyi yapmakta kullandigi tespit edilen malzemeler ele geçirildi.

Esinin patronu bomba ile 3 gün gezdi

Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan Hasan D.’nin ilk ifadesinde suçunu kabul ederek bomba yapimini internetten ögrendigini söyledigi belirtildi. Bosanma asamasinda olan esi Derya D.’nin çalistigi is yerindeki patronu Mehmet A. ile iliskisi oldugunu düsündügü için el yapimi patlayici hazirladigini ve otomobile yerlestirdigi belirlendi. Esi ile patronun ayni anda otomobile binmesini bekleyen Hasan D., bu nedenle bombayi patlatamadigi ögrenildi. Ölümden dönen Mehmet A., 3 gün boyunca bomba ile gezdigi de ortaya çikti.

“Çocuklarim canina kastettiler”

Adliyeye sevk edilmeden önce hastaneye çikarilan Hasan D., muhabirin ‘Bir sey söylemeyecek misiniz? Neden yaptiniz?’ sorusuna; “Söyleriz biraz sonra” diyerek geçistirdi. Adliyeye çikarildigi sirada ise sorunun cevabina karsilik; “Canima kastettiler de ondan yaptim. Çocuklarim canina kastettiler” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile