İntihar eden kızı kurtaran işçi günün kahramanı oldu, bir maaş ikramiye aldı (Özel)

Antalya'da 50 metre yüksekliğe sahip falezlerden atlayarak intihar etmek isteyen ve kayalıklara düşen kızı kurtaran temizlik işçisi, çalıştığı belediy

Antalya'da 50 metre yüksekliğe sahip falezlerden atlayarak intihar etmek isteyen ve kayalıklara düşen kızı kurtaran temizlik işçisi, çalıştığı belediye tarafından bir maaş ikramiyeyle ödüllendirildi.

Girdiği bunalım sonucu 30 Ekim Cumartesi günü Şirinyalı Mahallesi'ndeki Falez–2 Parkı'na giden 19 yaşındaki Ç.Y. intihar etmek için 50 metre yükseklikteki falezden atladı. 25 metre aşağıdaki yamaca düşen kızı kayalara çarpmadan tutmayı başaran Muratpaşa Belediyesi temizlik işçisi Mahmut Kişi, bu davranışından ötürü Antalya'da günün kahramanı seçildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Mahmut Kişi'ye bir maaş ikramiye ile birlikte çeşitli hediyeler verdi. Temizlik işçisinin davranışının herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Evcilmen, Kişi'nin kendi hayatını riske atarak genç kızınkini kurtardığını söyledi. Kahraman ilan ettiği işçileri ile gurur duyduğunu ifade eden Evcilmen, "İnsanlık adına son derece önemli bir yaptı." dedi.

Mahmut Kişi de parkta temizlik yaptıktan sonra dinlenmek istediği bir sırada Ç.Y.'nin taksiden indikten sonra bir süre parkta oturduğunu ve ardından kendini falezlerden aşağıya bıraktığını anlatarak, "Kızın atladığını görünce bende arkasından atladım ve yakalamayı başardım. Genç kız, kendisini tuttuğumda bana ölmek istediğini ve bırakmamı istedi. Ancak o da benim bir evladım ve yarım saat onu bırakmadım. Daha sonra cep telefonuyla polisi aradım. Polisler geldi, onlar da itfaiyeyi çağırdı ve bizi kurtardılar." diye konuştu.

Genç kızın ailesinin kendisini sürekli aradığını ve teşekkür ettiğini belirten Kişi, olay sırasında hiç bir şey düşünemediğini, genç kızı kurtarmak için arkasından atladığını ifade etti.

Genç kızı ve kendisini bir çalı parçasının kurtardığına değinen işçi, "Kızı yakaladıktan sonra en kötü ihtimalle denize düşeceğimizi zannediyordum. Ancak aşağıya baktığımda kayalık olduğunu gördüm. Eğer düşseydik ikimizde ölürdük." değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile