İp Genel Başkanı Perinçek, Adana'da

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Gençlerimizi geleceğin tarihçilerini tarih, edebiyat incelemelerine yöneltmek, bizim tarihimizle bağlarımızı daha kuvvetli hale getirmek için liselerde seçmeli olarak Osmanlıca dersleri konulması yararlıdır" dedi.

Perinçek, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2015 genel seçim çalışmalarına üretim ekonomisinin simgesi olan Adana'da başladıklarını söyledi.

Türkiye'de artık borçlanma ekonomisinin sonu geldiğini ifade eden Perinçek, "Milli hükumetle Türkiye üreten ekonomiyi kuracak. İkincisi Türkiye'nin bölünme devri bitmiştir. Birleşen Türkiye çağına giriyoruz" dedi.

Perinçek, bir gazetecinin "Hükumetin 'Yeni Osmanlı' söylemi var. Bu dönemde Osmanlıca tartışmaları bir psikolojik kazanım mı yoksa suni gündem çabası mıdır?" sorusuna Büyük Ortadoğu Projesi ve Yeni Osmanlı Projesi'nin bir ABD projesi olduğunu, gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, Osmanlıca dersini ise bu söylemlerden ayrı değerlendirdiklerini belirtti.

"Osmanlıca nedir? Bizim dilimiz" diyen Perinçek, şöyle devam etti:
"Osmanlıca Orta Türkçe döneminde daha çok aristokrasinin kullandığı dil. Yani Türkçe, bizim dilimiz Osmanlıca. Onun için tarihi, edebiyatımızı incelerken bizim o kaynaklara ihtiyacımız var. Tarihçilerimizin, edebiyatçılarımızın ihtiyacı var. Milyonlarca evrak Osmanlı arşivlerinde incelenmeyi bekliyor. Bizim tarihimizi ancak o evrakları inceleyerek araştırarak aydınlatabiliriz. Tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarabiliriz. Onun için gençlerimizi geleceğin tarihçilerini tarih, edebiyat incelemelerine yöneltmek, bizim tarihimizle bağlarımızı daha kuvvetli hale getirmek için liselerde seçmeli olarak Osmanlıca dersleri konulması yararlıdır. Ve buna karşı çıkmamak gerekir ama bunu 'Efendim biz Osmanlıyı kuracağız' gibi saçma sapan, hayali ABD projeleriyle de bağlantılandıranlarla da mücadele edeceğiz."
Perinçek, 3 çocuğunun da tarihle ilgilendiğini, üçünün de Osmanlıca öğrendiğini belirterek, "Bizim çocuklar atari oynayacağına, at yarışı oynayacağına bonzai, uyuşturucuya yönlendirileceğine, tarih, sanat, kültürle ilgilensinler. Lisede de isteyen insanlar, isteyen gençlerimiz Osmanlıca öğrensin, Osmanlı tarihiyle ilgili araştırmalar yapsın. Buna karşı değiliz" diye konuştu.

- Kadınlar da asker olsun
Perinçek, bedelli askerlik uygulaması hakkında düşüncelerinin sorulması üzerine bu askerliğin fakir, zengin ayrımı yaratarak halkı bölen, ülkenin genel askerlik sistemini çökerten bir uygulama olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyetinde 20 yaşına gelen her erkeğin askerlik yapmasının temel olduğuna dikkati çeken Perinçek, şunları söyledi:
"Hatta kadınlar da askerlik yapmalı. Bakın kadın subay oluyor. Kadın subay olur, kadın asker niye olmasın? Onun için genel askerlik, Fransız Devrimi'nden beri demokrasinin ayrılmaz parçasıdır. Belli yaşa gelen gençlerin, hepsinin asker olması bizi eşitleyen, çok temel bir demokrasi kurumu. Mehmetçik kavramı da buradan çıkar. Maaşlı Mehmetçik olmaz. Bedelli asker Mehmetçik olmuyor. Bakın ona kız bile vermezler. Bedelli askerlikten sonra ne olacak? Sormuyorlar mı 'Askerliğini yaptı mı sizin çocuk diye? Ona kız bile vermezler. İkincisi Türkiye'yi böler."
- Seçim barajı kalkmalı
Perinçek, partilerinin "seçim barajı ve tartışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna seçim barajıyla ilgilenmediklerini, yüzde 10 barajını aşacak noktaya gelme sürecinde olduklarını belirtti.

Seçim barajının kalkmasının Türkiye'de demokrasinin inşası açısından yaralı olduğunu ifade eden Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Seçim barajında seçmenler saptırılmış oluyor. Kendi istediği partiye değil, sistemin yönlendirdiği partilere oy vermek zorunda kalıyor. O nedenle seçim barajı demokrasiye karşıdır. İnsanların özgürce oy vermelerini baltalayan bir sistemdir. Barajın kalkması son derece yerindedir ve Anayasanın gereğidir. Onun için Anayasa Mahkemesi'nden de böyle bir kararın çıkmasını bekliyoruz."
Perinçek'e eşi ve İP Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek de eşlik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile