İPad kırma yarışı satışlarla başladı

Daha dün Amerika'da yeni piyasaya çıkan İPad'lerin işletim sistemini kırma yarışı başladı.

Bugünlerde yeni iPhone işletim sistemini kırmak bir yarış haline geldi ancak korsanların daha bir günde iPad'i kırması beklenmiyordu.
Daha önce de iPhone ve iPod Touch'ı kıran grup iPhone Dev Team'in tanınmış bir üyesi olan MuscleNerd'in başardığı işlem, iPhone'larda kullanılanın bir benzeri.

Henüz uzman kişilerin başarabildiği bu yöntemin, çok yakında son kullanıcıların da yapabilmesi için iPhone Dev Team tarafından kolaylaştırılması bekleniyor.

Jailbreaking denen bu kırma işlemi, Apple tarafından onaylanmıyor. Bu şekilde çeşitli yasadışı ugulamalar, arkaplanlar ve henüz işletim sisteminde orijinal olarak bulunmayan multitasking özelliği gibi özellikler eklenebiliyor. iPhone ve iPod'ların %8,5'inin Jailbreak edilmiş olduğu düşünülüyor.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile