Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yeni tesisin yatırımı 20 ayda tamamlandı. Manisa’daki yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi 5,60 metre genişliği ve 2 bin 200 metre/dakika hızıyla kağıt üretimini yüzde 65 arttırdı. Günde 3 bin kilometrenin üzerinde kağıt üreten yeni tesisin eklenmesiyle üretim kapasitesi 110 bin tondan 180 bin tona çıkmış oldu. Manisa’da yapılan yatırım çerçevesinde İpek Kağıt’ın medikal hijyen kategorisine güçlü girişini destekleyecek Türkiye’nin ilk ve tek mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı. Uluslararası hijyen standartlarında üretilen, idrar kaçırma (inkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı portföy, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası pazarlarda da tüketicilerle buluşacak.
KAZAKİSTAN’DA YATIRIM HAMLESİ
İpek Kağıt, Orta Asya’daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan’daki yeni yatırımını da devreye aldı. Almati’deki fabrikanın, başkent Astana’da 9 bin metre karesi kapalı, 50 bin metrekare toplam alanda inşa edilen modern tesislere taşınmasıyla, üretim kapasitesi artarken kullanılan yeni teknolojiler de maliyetleri düşürecek. Yeni tesisler, Orta Asya operasyonunun genişlemesine de olanak sağlayacak. Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak.
İpek Kağıt, 300 milyon liralık yatırım hamlesiyle birlikte yüzde 65 oranında arttırdığı üretimiyle birlikte yüzde 35’lik bir ekonomik büyüme hedefliyor. 2016 için 800 milyon lira ciro hedefleniyor.
İPEK KAĞIT MANİSA’DA VE KAZAKİSTAN’DA EŞ ZAMANLI AÇILIŞ
İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa’daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı. Manisa tesisinin açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan ile Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve çalışanları katılırken, Kazakistan fabrika açılışı ise Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Astana Özel Ekonomik Bölge yetkilileri, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık ve İpek Kağıt Kazakistan çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Sertaç Nişli, yeni tesisler hakkında bilgi verdi.
"İSTİHDAM VE EKONOMİYE KATKIDA BULUNACAK"
Programda konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İpek Kağıt olarak bölgesel güç olma hedefiyle yollarına devam ettiklerini belirterek, "İpek Kağıt, markalarının potansiyelini daha da yukarılara taşıyabilmek, yeni ürünlerle yeni coğrafyalarda atılım yapmak ve bölgesel bir güç olmak hedefiyle yoluna devam etti. O günden bu yana güçlü markalarımızla Türkiye pazarında liderliğimizi sürdürürken dünya pazarlarında da daha hızlı büyüme hedefiyle ilerliyoruz. Bu anlayışla Ege’nin en önemli sanayi alanlarından biri olan Manisa’da kurduğumuz tesisin kapasitesini arttırmakla kalmayıp, teknolojisi ve kalitesiyle sektördeki yerini güçlendirecek bir yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ortak gayemiz, kültürel ve manevi bağlarımızla Kazakistan, Türkiye için bölgedeki en önemli siyasi, ekonomik ortaklardan biri. Bu bilinçle her iki ekonomiye de katkıda bulunabilmek ve İpek Kağıt’a Orta Asya kapılarını açmak amacıyla 10 yıl önce Kazakistan fabrikamızı Almati’ye kurduk. Bu bilinçle bölgedeki gücümüzü desteklemek amacıyla yatırımımızı büyütüyor, son teknolojilerle donatılmış yüksek kapasiteli Astana tesisimize taşınıyoruz. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştireceğimiz bir birine 4 bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizde İpek Kağıt’ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz. Stratejik yatırımlarına verilen devlet teşviklerinin de desteğiyle gerçekleştirilmiş olan Manisa yeni tesis yatırımımız istihdam ve ekonomiye önemli katkılarda bulunacaktır. Yine bugün açılışını yaptığımız Kazakistan tesisimiz ise global Türk markaları yaratmadaki başarılarımızın bir göstergesidir. Bu doğrultuda yurtiçinde ve yurtdışında uzun dönemli bir büyüme hedefi belirliyor, sürdürülebilirlik ve inovasyonu her koşulda temel ilkelerimiz olarak benimsiyor, yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.
"MANİSA YATIRIM İÇİN DOĞRU BİR ADRES"
Eczacıbaşı’nın arından konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, Manisa’nın yatırım için çok uygun bir şehir olduğunu söyledi.
Vali Bektaş, "Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarından birisinin önemli iki yatırımını birbirinden uzak coğrafyalarda ama manevi olarak bütünleşik coğrafyalardaki yatırımını gerçekleştireceğiz. Doğrusu Manisa yatırım için doğru bir adres. Belki gelecekte çok daha fazla bahsedilecek bir adres. Ciddi anlamda yatırımlar için bir cazibe merkezi. Bizde yatırımların çokluğundan kaynaklanan sorunlar var. Yatırımları belli bir stratejiye belli bir çizgiye oturtmanın ve yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek için çeşitli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu çerçevede sanayimizde bir bütün olarak geleceğe katkı vermek amacıyla mesleki anlamda sahada çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından telekonferans sistemiyle Kazakistan’da bulunan fabrikaya bağlanıldı. Manisa’daki ve Kazakistan’daki fabrikalardaki yatırımların açılış kurdeleleri protokol tarafından eş zamanlı kesildi.
İpek Kağıt'tan 300 Milyon Liralık Yatırım Hamlesi
Eczacıbaşı kuruluşu olan İpek Kağıt, son teknoloji kullanılarak 300 milyon liralık yatırımla, Manisa’da ve Kazakistan’da hayata geçirildi. İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa’daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı.