Ipekyolu Belediyesinden Depremzedeler Için Kislik Giysi Destegi

Ipekyolu Belediyesinden Depremzedeler Için Kislik Giysi Destegi

Van’in Ipekyolu Belediyesi tarafindan depremzedeler için baslatilan yardim seferberligi çerçevesinde kislik giysi dikimi araliksiz devam ediyor.

Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklügündeki depremlerden etkilenen 10 il için Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin öncülügünde baslatilan yardimlar sürüyor. Ipekyolu Belediyesi koordinesinde yürütülen yardim çalismalari kurulan atölyelerde usta ögreticiler, kadin kursiyerler ve gönüllülerden olusan ekip, depremzedeler için triko atki, bere, triko bebek tulumu, triko bogazli kazak, triko hirka, polar kapüsonlu, cepli sweatshirt, polar pijama gibi kiyafetler dikiliyor. Üretimi tamamlanan kiyafetler, paketlenerek deprem bölgesine gönderiliyor.

Ipekyolu Belediyesine bagli Bostaniçi Toplum Merkezinde kursiyer ve ögreticiler, gönüllülerle birlikte örnek bir davranisa imza atiyor. Dikis atölyesinde bulusan kadinlar, el emegi ürünleri depremzedeler için hazirliyor.

Depremzedelere destek amaciyla yogun bir is programiyla kiyafet hazirlayan kadinlar, duyarli davranislariyla takdir topluyor. Afet bölgesindeki vatandaslara bir nebze olsun destek vermek istediklerini dile getiren duyarli kadinlar, gönüllerinin her zaman depremzedelerle birlikte oldugunu, imkanlari ölçüsünde ürettim yaparak destek olmak istediklerini ifade ettiler.

Dikis kursu ögreticileri ve kursiyerlerin katilimiyla depremzedeler için giysi diktiklerini belirten Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, “Dikis nakis kurslarina katilan kadinlarimiz gönüllü egitmenlerle birlikte burada hummali bir sekilde çalisiyorlar. Depremin ilk saatlerinde kres egitimi alan çocuklarimiz için hazirladigimiz kiyafetlerimizi hemen bölgeye sevk ettik. Bir gün içerisinde 1000 adet esofman takimi, üst kiyafet, atki bere, bebek tulumu, hirka, kazak gibi giysileri üretecek kapasiteye sahibiz. 10 egitmen ve 40’a yakin kursiyerden olusan ekiplerimiz ile birlikte büyük bir özveriyle çalisiyoruz. Ülkemize ve milletimize büyük geçmis olsun” dedi.

Kadin kursiyerler tarafindan dikilen kiyafetler, Ipekyolu Belediyesi personelleri tarafindan paketlenerek belirli araliklarla afet bölgesine ulastiriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile