Ipekyolu Halk Kütüphanesinin Insaat Alaninda Çalismalar Sürüyor

Ipekyolu Halk Kütüphanesinin Insaat Alaninda Çalismalar Sürüyor

Van’da Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi (CMDP) Van uygulamasi bünyesinde destek almaya hak kazanan “Ipekyolu Kütüphanesi ve Yasam Merkezi” projesinin insaat alaninda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Esenler Mahallesi’nde hizmet verecek olan Ipekyolu Ilçe Halk Kütüphanesinin bu yil hizmete girmesi planlaniyor. Taban alani 1623 metrekare, toplam insaat alani 6200 metrekare olan kütüphanenin toplam bütçesi ise 20 milyon TL oldugunu bildirildi.

7 milyon TL’si CMDP bünyesinde hibe olarak verilecek olan ve Ipekyolu Belediyesinin 2023 yili projelerinden kompleks olarak planlanan kütüphane projesinde; kafeterya, engelli salonu, bilgisayar, internet odalari, konferans salonu (470 m 300 kisilik), fuaye, sergi alanlari, genel kütüphane (2 adet her biri 400 m çalisma+kitap bölümü), fitnnes salonu, çocuk oyun alanlari, cep sinema, çocuk aktivite alani, masal dinleme alani, bebek kütüphanesi ve siniflar yer alacak.

Vatandaslara kütüphane ve yasam merkezi olarak hizmet verecek binada kadinlara ve gençlere yönelik verilecek kurslar ve egitimlerden istihdama ve sosyal hayata katki sunulmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile