İpekyolu Kalkınma Ajansı toplantısı 2010-2013 yılını kapsayan Tarım, Turizm, Sanayi Mali Destek programı ile küçük ölçekli alt yapı mali destek programlarında proje teklifinin açılması ile ilgili Kilis'te, toplantı yapıldı.
Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) tarafından organize edilen toplantıya İpekyolu Kalkınma Ajansı Başkanı ve Kilis Valisi Turhan Ayvaz, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile daire amir ve müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Kilis Valisi Turhan Ayvaz, teklif çağrılarının açıldığını belirterek, "Artık bundan sonra hibe teklif çağrıları İpekyolu Kalkınma Ajansı aracılığı ile yapılacak. Proje yarışının yapılması gerekiyor. Çünkü artık projeler iyice kontrol edilip, bölgenin ihtiyaçlarına göre yapılacak. Eskisi gibi olmayacak. Bütün projelerin en iyisi olmak zorundadır. İpekyolu Kalkınma Ajansı aracılığı ile krediler verilecek. Bankalardan daha iyi imkanlarda
krediler verilecek. Bunun için ortak akılla hareket etmek zorundayız. Kilis'e hizmet etmek için projelere ihtiyacımız var. İpekyolu Kalkınma Ajansı'nı en iyi şekilde kullanmamız, sürekli burada görev yapan uzman arkadaşlarımız ile irtibat halinde olmalıyız" dedi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan ise İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın kuruluş amacının Kilis-Gaziantep ile Adıyaman illerindeki yatırımları koordine etmek olduğunu belirterek, "İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), 25 Ocak 2006 tarihinde kabul edilen 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının, Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un Bakanlar Kurulu'na verdiği yetkiye dayanarak 22 Kasım 2008 tarih ve 27062 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile kurulmuştur.
Ajansımız, 5449 sayılı kanunun genel gerekçesinde de belirtildiği gibi; yerel-bölgesel potansiyeli, dinamikleri ve özgünlükleri ortaya çıkararak bunları en iyi şekilde değerlendirip planlayabilecek; potansiyeli ve dinamikleri rekabetçi, katılımcı, esnek, aksiyona dayalı bir yaklaşımla harekete geçirebilecek ve ulusal, uluslararası pazarlarda ekonomik, sosyal, kültürel birer değer haline dönüştürebilecektir. Bütün kurum, kuruluş ve şahıslara sağladığı idari, mali, teknik desteklerle başta girişimciler
olmak üzere bütün kesimlerde bir kalkınma bilinci ve ivmesi oluşturabilecektir. Yenilikçi, rekabete dayalı kaynak tahsisi mekanizması, etkin izleme ve değerlendirme işlevleri ile kalkınma planları, bölgesel gelişme planları ve programların uygulama kapasitesini geliştirecek ve hem ulusal, hem de bölgesel, yerel düzeyde, başta istihdam ve gelir olmak üzere ekonomik ve sosyal göstergelerin iyileştirilmesine, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına ve dolayısıyla ülkenin genel refah
ve istikrarına olumlu katkılar sağlayacak şekilde tasarlanmış ve kamu-özel sektör anlayışına uygun bir yapıda kurulmuştur" dedi.
Daha sonra İpekyolu Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından 2010-2013 yılını kapsayan Tarım, Turizm, Sanayi Mali Destek programı ile küçük ölçekli alt yapı mali destek programlarında proje teklifi konusunda bilgi verildi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Toplantısı Kilis'te Yapıldı
İpekyolu Kalkınma Ajansı toplantısı 2010-2013 yılını kapsayan Tarım, Turizm, Sanayi Mali Destek programı ile küçük ölçekli alt yapı mali destek programlarında proje teklifinin açılması ile ilgili Kilis'te, toplantı yapıldı