Ipsala Sinir Kapisi'na 300 Tir Ve 100 Küçük Araç Kapasiteli Park Alani Yapiliyor

Ipsala Kaymakami Ekrem Güngör: 'Tir parkinda olusturulacak sosyal alanlarda market, kafeterya, lokanta, yöresel ürünler pazari, mescit, berber, döviz bürosu, dus alanlari ve çamasirhane yer alacak''.

Yunanistan'a açilan Ipsala Sinir Kapisi'nda modernizasyon çalismalari tamamlanirken, sinir kapisi yakinina yapilan tir parkinda insa çalismalari devam ediyor.

Tir parkinda olusturulacak sosyal alanlarda sürücüler, sirasi gelene kadar vaktini rahatça ve dinlenerek geçirebilecek.

Ipsala Kaymakami Ekrem Güngör, Ipsala üzerinden Avrupa'ya çikis yapan tir soförleriyle bir araya gelerek sorunlarini dinledi.

Güngör, geçislerin en hizli ve konforlu sekilde olmasi için gerekli tüm çalismalari yaptiklarini belirtti.

Yunanistan gümrügünün kapasitesini artirmasi için hem Bakanlik düzeyinde hem de yerelde gümrük idareleri araciligiyla taleplerini ilettiklerini aktaran Güngör, "Artan uluslararasi ticaret geregi bu kapasitelerini ve geçis sayilarini artirmalarini ve iki ülke arasinda bulunan köprünün bu hacme karsilik verecek sekilde yeniden insa edilmesini istiyoruz ve bunu da resmi olarak takip ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Güngör, sinir kapisinda modernizasyon çalismalarinin tamamlandigini, Yunanistan tarafinin geçis kapasitesine cevap verememesi nedeniyle bekleme yapan tir soförlerine konforlu bir alan sunmak için tir parki yapimina baslandigini dile getirdi.

Çalismalarin sürdügünü aktaran Güngör, sunlari kaydetti:

"Yaklasik 100 dönümlük arazide 300 tir ve 100 küçük araç alacak sekilde park alani olusturuyoruz. Altyapi çalismalari basladi, amacimiz en kisa sürede bu tir parkini tamamlamaktir. Ipsala Sinir Kapisi’nin yanina yapilacak tir parkinda sürücüler, sirasi gelene kadar vaktini rahatça ve dinlenerek geçirebilecek. Tir parkinda olusturulacak sosyal alanlarda market, kafeterya, lokanta, yöresel ürünler pazari, mescit, berber, döviz bürosu, dus alanlari ve çamasirhane yer alacak. Tir soförlerimiz ve gurbetçi vatandaslarimiz olmak üzere seyahat eden tüm vatandaslarimiz için konforlu ve güvenli bir bekleme alani olusturacagiz. Ayrica 6 kilometrelik gümrük yolunun tamami da TREDAS tarafindan aydinlatilacaktir, bunu da yakindan takip ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile