İpte Dans

İpte Dans

Bursa’da Kent Meydanı’nda gösteri yapan Dağistan Uluslararası Folklor ve Akrobasi Grubu nefes kesti.

Yaklaşık 3 saat süren şenlikte Dağistan ve Çerkez kültürünün birbirinden ilginç folklorik figürlerini sergileyen grup, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen, Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile Bursa'ya getirilen 52 kişilik grup, ağırlıklı olarak keskin figürlü hareketlerden oluşan Lezinka gösterileri ile Dağistan kültürünü Bursalılarla buluşturdu. Her yıl Yalova’da gerçekleştirilen Uluslararası Kafkas Müzik Festivali için Dağıstan Bahçekale’ den gelen folklor grubunun Bursa Kent Meydanı’ndaki gösterileri başta Bursa'da yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.

Sergiledikleri oyunların yanı sıra, ekibin yaptığı akrobatik şovlar izleyenler tarafından büyük bir hayranlık ve heyecanla takip edildi. Dağıstan kültürünü yansıtan geleneksel köy düğünü ve savaş oyunlarının yanı sıra, ip cambazının gösterileriyle renklenen şenliğe katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerek Orta Asya’da, gerekse Balkanlar ve Ortadoğu’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların, ulu bir çınarın uzayan dalları olduğunu söyledi.

Dündar, “Bizler, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkentinden bir çınar misali uzanan dallarımızla Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu’daki kardeşlerimizle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bursa’da her kültürden insan yaşamakta. Bu insanların kendi örf, adet ve geleneklerini yaşatmak, bu konuda onlara her türlü desteği vermek bize büyük bir mutluluk veriyor” dedi.

Farklı kültürlerden insanların bir arada dost ve kardeşçe yaşadığı Bursa'da, bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini dilediklerini ifade eden Dündar, “Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu’daki kardeşlerimizle ilişkilerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla kesilmeyecektir. Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Orta Asya - Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Şerif Birinç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tarihi savaş kaması ve plaket takdim etti. Bursa Dağistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Sabri Döner'in yanı sıra, Bursa'daki çok sayıda Abhaz ve Çerkez derneği yöneticileri ile vatandaşın katıldığı şenlik yaklaşık 3 saat sürdü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile