Irak Açiklamasi 'Hasdi Sabi Üssündeki Patlama Öncesinde Ya Da Sonrasinda Babil Semalarinda Herhangi Bir Uçus Yapilmadi'

Irak hükümetine bagli Güvenlik Medya Agi tarafindan yapilan açiklamada, Babil’de Hasdi Sabi üssünde meydana gelen patlama öncesinde ya da sonrasinda Babil semalarinda herhangi bir uçus yapilmadigini duyurdu.

Irak’in baskenti Bagdat’in güneyindeki Babil’de Iran destekli Sii Hasdi Sabi güçlerinin Kalso askeri üssünde patlama meydana gelmis ardindan da yangin çikmisti. Olaya iliskin resmi açiklama Irak Güvenlik Medya Agindan geldi. Irak hükümetine bagli Güvenlik Medya Agi tarafindan yapilan açiklamada, gece saatlerinde Babil kentinde yer alan ve Hasdi Sabi’ye ait Kalso Askeri Üssü’nde meydana gelen patlamada 1 Hasdi Sabi mensubunun öldügü ve aralarinda subaylarin da bulundugu 8 kisinin yaralandigi bildirildi.

Patlamanin 01.00 siralarinda gerçeklestigi kaydedilen açiklamada, “Irak ordusu ve Hasdi Sabi güçlerinin bulundugu Kalso Askeri Üssü’nde önce patlama meydana geldi, ardindan da yangin çikti. Patlama sonucu 1 kisi hayatini kaybederken 8 kisi yaralandi” denildi. Yangina itfaiye ekiplerinin müdahale ettigi aktarilan açiklamada, “Babil ve diger bölgelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangin yayilmadan kontrol altina alindi” ifadelerine yer verildi.

Olaya iliskin sorusturma için Yüksek Teknik Komisyonun olusturuldugu aktarilan açiklamada, “Ilk veriler ve Irak’taki Koalisyon Güçleri ile ABD Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamalar dogrultusunda patlama sirasinda herhangi bir uçusun yapilmadigi bildirildi.

Irak Hava Kuvvetleri Komutanligi radar incelemeleri sonucu elde edilen verilere göre de patlama öncesinde ya da sonrasinda Babil semalarinda herhangi bir uçus yapilmamistir” açiklamasi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile