Irak Basbakanlik basin ofisinden yapilan "Tarihi zorunlulugun parolasi: Güveni geri kazanma" baslikli yazili açiklamada Kazimi'nin bölgesel konulara iliskin degerlendirmelerine yer verildi.
Açiklamada Kazimi, bölgedeki krizlerin siyasi liderler tarafindan "sifira indirilmesi" ve hafifletilmesi için olumlu isaretler bulundugunu ifade etti.
Sözünü ettigi olumlu isaretlerle ilgili ayrinti vermeyen Kazimi, Libya, Lübnan ve Yemen gibi ülkelerin yasadigi siyasi ve askeri çatisma ortamindan kaynaklanan krizlerin hafifletilmesi için bölge ülkelerinin ve uluslararasi toplumun büyük çaba sarf ettigini aktardi.
Kazimi, "Insanoglunun varligini zenginlestiren ve halklarimizi birlestiren dil, kültür, sanat, ahlaki degerler, bilimsel ve felsefi miras gibi ortak noktalara öncelik verilmelidir." ifadelerini kullandi.
Irak'in sadece kendi halki degil tüm bölge ülkelerine olumsuz etkileri olan aci deneyimler yasadigini ifade eden Kazimi, son yillarda Irak'in agirligini kaybetmesi nedeniyle Arap ve bölge ülkelerinde derin çatlaklar olustuguna isaret etti.
Artik bu krizlerle yasamanin mümkün olmadigini belirten Kazimi, bölgesel dayanisma çagrisi yaparak sunlari kaydetti:
"Halklarimizin onurunu ve gelecek nesillerin haklarini korumak için omuz omuza durmaktan baska bölgemizde bir gelecek insa etmenin bir yolu yok. Bu da Irak'in mihenk tasi oldugu bölgenin dengelerinin yeniden saglanmasiyla gerçeklesecektir."
Irak Basbakani Kazimi Bölgesel Krizlerin Sonlandirilmasi Için 'Olumlu Isaretler' Oldugunu Söyledi
Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, bölgede yasanan krizleri sona erdirmek için "olumlu isaretler" oldugunu belirterek dayanisma çagrisinda bulundu.