Irak Basbakani Sudani Açiklamasi 'Erdogan'in Bagdat Ziyareti Geçici Bir Ziyaret Olmayacak'

Irak Basbakani Sudani Açiklamasi 'Erdogan'in Bagdat Ziyareti Geçici Bir Ziyaret Olmayacak'

Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani, Atlantik Konseyi’nde gerçeklestirdigi konusmasinda Cumhurbaskani Erdogan’in Irak ziyaretine deginerek, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Bagdat’a yapacagi ziyaret geçici bir ziyaret olmayacak” dedi. Sudani ayrica, “Irak topraklarinin Türkiye’ye yönelik saldiri için kullanilmasina izin vermeyecegiz” ifadesini kullandi.

Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani, 13 Nisan’da geldigi ABD’nin baskenti Washington D.C’de temaslarini sürdürüyor. Sudani temaslari çerçevesinde Atlantik Konseyi’nde konustu.

Pazartesi günü ABD Baskani Joe Biden tarafindan Oval Ofiste kabul edilen Sudani, Atlantik Konseyi’nde gerçeklestirdigi konusmasinda “ABD’ye ziyaretimin amaci, Irak ile ABD arasinda yeni bir sayfa açmak” dedi.

“Erdogan’in ziyareti geçici bir ziyaret olmayacak”

Konusmasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Irak’a gerçeklestirecegi ziyarete deginen Sudani, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Bagdat’a yapacagi ziyaret geçici bir ziyaret olmayacak. Ilk defa, Irak ile Türkiye arasinda meseleleri ertelemek yerine çözüme gitme konusunda gerçek bir istek oldugunu görüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Görüsmelerimiz çok olumlu bir ortamda geçti”

Irak’in ekonomik olarak canlandigini ifade eden Sudani, “ABD ziyaretimizde birçok önemli temaslarda bulunduk. Görüsmelerimiz çok olumlu bir ortamda geçti. ABD Hazine Bakanligi ile yaptigimiz toplantida bazi Irak bankalarini etkileyen tedbirlerin gözden geçirilmesinin gerekliligini belirttik” ifadelerini kullandi.

“Bu savasi acilen durdurmaliyiz”

Gazze’de yasananlara deginen Sudani, Gazze’ye yönelik saldirilarin bölge için büyük bir tehdit olusturdugunu belirterek “Bu savasi acilen durdurmali, kan dökülmesini önlemeli ve yasalar tarafindan onaylanmis bir Filistin devleti kurmaliyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile