İrak Başkonsolosu, Gtb'yi Ziyaret Etti

Irak Gaziantep BaşŸkonsolosu Taban El Aziz, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına yönelik görüşŸmelerde bulundu.

GTB'den yapılan açıklamaya göre, GTB Yönetim Kurulu BaşŸkanı Ahmet TiryakioğŸlu ile bir araya gelen Irak BaşŸkonsolosu Taban El Aziz, Gaziantep ve Irak arasındaki ticari ve kültürel ilişŸkileri en üst seviyeye çıkarmak istediklerini dile getirdi.
TiryakioğŸlu ise görüşŸmede iki komşŸu ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşŸlik bağŸına dikkat çekti.
Bölgedeki gelişŸmeleri konuşŸup, karşŸılıklı fikir alışŸ verişŸinde bulunmanın ticari faaliyetler açısından önemli yararlarının olduğŸuna vurgu yapan TiryakioğŸlu, şŸunları kaydetti:
"Irak, ülkemizin ve özellikle de şŸehrimizin en büyük ihracat pazarlarının başŸında geliyor. Irak'la var olan gıda ticaretimizi ileriye dönük projelerle destekleyerek daha da gelişŸtirmek istiyoruz.
Irak'ta tüm şŸartların zaman içerisinde değŸişŸeceğŸini kaydeden TiryakioğŸlu, "Gaziantep ve Irak ticari alanda birbirinden ayrılmaz iki parça gibi. Bu nedenle bugün yaşŸanan bir takım sorunlar bu coğŸrafyada ortadan kalktığŸında, Gaziantep için zararı fırsata dönüşŸtürme imkanı doğŸacak" ifadelerini kullandı.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile