Irak'ta Dügündeki Yanginin Nedeni Belli Oldu

Irak’in Musul kentinde 115 kisinin ölümüyle sonuçlanan dügün salonundaki yangina iliskin yayimlanan sorusturma raporunda, yangina salonda kullanilan havai fiseklerin neden oldugu belirtildi.

Irak’ta geçen hafta sali günü 115 kisinin ölümüyle sonuçlanan dügün salonu yangini sorusturmasinda rapor yayimlandi. Sorusturmayi yürüten komisyon tarafindan açiklanan raporda, dügün salonunda kullanilan havai fiseklerin yangina neden oldugu vurgulandi. Sorusturma Komisyonu Baskani Tümgeneral Saad Falih Kessar el-Duleymi, Içisleri Bakani Abdülemir el-Summari ile ortak bir basin toplantisi düzenledi.

Musul’a bagli ve Hiristiyanlarin çogunlukta yasadigi Hamdaniye ilçesindeki dügün salonunun kapasitesinin 400 kisilik oldugunu belirten el-Duleymi, söz konusu salonun demir bir yapi üzerine insa edildigini, duvarlarinin çimento ve bloklardan yapildigini ve çatisinin da fazla isiya dayanamayan sandviç panellerle kaplandigini söyledi.

Salonda dekor olarak çok sayida kumasin kullanildigini ve masalarda alkollü içeceklerin bulundugunu kaydeden el-Duleyimi, salonda acil durum kapilari yerine servis için kullanilan küçük kapilarin bulundugunu sözlerine ekledi. Sorusturma kapsaminda salonda 4 adet havai fisegin kullanildigini ve çikan kivilcimlarin 4 metreye kadar yükseldigini belirten Sorusturma Komisyonu Baskani el-Duleymi, “Görgü taniklari yanginin esas nedeninin havai fiseklerden çikan kivilcimlar oldugunu söylediler. Arastirmalara göre tavandaki kumaslarin tutusmasi yangina yol açti ve felaketin sorumlusu da söz konusu dügün salonun sahibidir” dedi.



“Salon 400 kisilik olmasina ragmen 900 kisi davet edildi”

Irak Içisleri Bakani Abdülemir el-Summari ise salonda klimalarin yani sira yanici maddelerin de bulunmasi nedeniyle alevlerin yayildigini belirterek, “Acil çikis kapilarinin bulunmamasi can kaybinin artmasina neden oldu” ifadelerini kullandi.

Salonun kapasitesinin 400 kisi oldugunu dile getiren Bakan el-Summari, “400 kisilik salona 900 kisi davet edildi. Iste bu nedenle salona ekstra sandalye ve masa yerlestirildi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile