Irak'ta Polise Yönelik Saldiri Engellendi, Üzerindeki Patlayici Infilak Eden Saldirgan Öldü

Irak'ta Polise Yönelik Saldiri Engellendi, Üzerindeki Patlayici Infilak Eden Saldirgan Öldü

Irak’in batisindaki Anbar vilayetinde polis müdürlügünü hedef alan bir intihar eylemcisi, binaya yaklasmadan önce güvenlik güçleri tarafindan vurularak etkisiz hale getirildi. Intihar eylemcisinin vurulmasinin ardindan üzerindeki patlayicinin infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada saldirgan disinda ölen olmadigi kaydedildi.

Irak’ta 10 Ekim’de yapilmasi planlanan genel seçimlere günler kala Anbar vilayetinin merkezi Ramadi’de 2016 yilindan bu yana ilk terör saldirisi meydana geldi.

Anbar Operasyon Komutanligi Baskani Nasir el-Ganim tarafindan yapilan yazili açiklamada, polis müdürlügü binasini hedef alan bir intihar eylemcisinin kullandigi aracin güvenlik güçleri tarafindan tespit edildigi ve araç binaya yaklasmadan içindeki saldirganin vuruldugu belirtildi. Intihar eylemcisinin vurulmasinin ardindan üzerindeki patlayicinin infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada saldirgan disinda ölen olmadigi kaydedildi.

Saldiriya iliskin açiklama yapan Ramadi Kaymakami Ibrahim el-Osec ise, kentte 2016 yilindan bu yana herhangi bir terör saldirisinin meydana gelmedigini belirterek, “5 yil aradan sonra ilk kez meydana gelen bu saldirinin amaci vatandaslarin seçim sandigina gitmesi önlemektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile