Irak'taki Olaylar

Irak Başbakanı İbadi, geçen hafta DAEŞ'in elinden kurtarılan ülkenin en büyük petrol rafinerisi Beyci'yi ziyaret etti

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçen hafta ordu birlikleri tarafından tamamen kontrol altına alındığı açıklanan, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin yer aldığı Beyci kasabasını ziyaret etti.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin ülkenin kuzeyindeki Salahaddin vilayetine bağlı Beyci'yi ziyaretinde ordu, polis güçleri ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi birliklerinin komutanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı ifade edildi. İbadi'nin terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelede gösterdikleri kahramanlık ve elde edilen zafer dolayısıyla tüm güvenlik güçlerini tebrik ettiği kaydedildi.

Söz konusu başarının Iraklıların, topraklarını özgürleştirmek için verdiği mücadele ve güçlerinin delili  olduğu vurgulanan açıklamada, İbadi'nin "Bölgede yedi aydır şiddetli çatışmalar yaşandı. Ancak bölgenin özgürleşmesi için mücadele ettik ve kahraman birliklerimiz, düşmana karşı üstün başarılar elde etti. Iraklılar, bugün bu tehlike ve sapkın düşünceden ülkelerini kurtarmak için tüm kesimlerle savaşacağını ispat etti" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Ülkenin en büyük petrol rafinerisine sahip olması açısından stratejik öneme haiz Beyci, Haşdi Şabi ve aşiret güçleri tarafından desteklen ordu birlikleriyle DAEŞ arasında pek çok defa el değiştirmişti. Ülkede DAEŞ'e karşı düzenlenen operasyonlar kapsamında, geçen hafta Beyci'nin DAEŞ militanlarının elinden kurtarıldığı ifade edilmişti. Terör örgütü DAEŞ'in çekilmesinin ardından örgüte ait çok sayıda önemli dokümanın yanı sıra 3 toplu mezar bulunan Beyci kasabasında, yoğun çatışma ve hava saldırıları nedeniyle ağır tahribat meydana geldiği kaydediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile