Irak Türkmen Cephesi Baskani Turan'in 'AA Yilin Fotograflari'nda Tercihi 'Çaresiz Bekleyis'
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Baskani Hasan Turan, Anadolu Ajansi'nin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.
Turan, AA'nin 2012'den sonra geleneksel hale getirdigi oylamada 825 bin fotograf karesi arasindan seçilen haber, yasam ve spor kategorisindeki 64 fotografi inceledi.
Turan, haber kategorisinde Sefa Karacan'in "Çaresiz bekleyis", yasam kategorisinde Sebnem Coskun'un "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri" ve spor kategorisinde Ali Atmaca'nin "Engelli basketbolcunun sevinci" baslikli karelerine oy verdi.
Oy verdigi karelere iliskin AA muhabirine açiklamada bulunan Turan, "Haber kategorisinde Avrupa hayaliyle Belarus sinir noktasinda ve soguk hava sartlarinda Polonya'ya geçmeye çalisan Iraklilar ile ilgili fotografi seçtim. Bu kadar yer alti zenginligine sahip ve petrol ülkesinin vatandaslarini bu durumda görmek oldukça üzücü. Bir ülke zenginligi ile degil iyi yönetilmesiyle huzurda yasar. Irak kötü yönetiliyor." dedi.
Fotograflarin tamamini inceledigini belirten Turan, hepsinin anlamli ve oldukça güzel yakalanmis kareler oldugunu kaydetti.



















