İraklılardan Ortadoğu İnşaat Fuarına Yoğun İlgi

Diyarbakır’da açılan Ortadoğu İnşaat Fuarı’na Iraklılar yoğun ilgi gösterdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılış kurdelesi kesilen fuara Diyarbakırlı iş kadını Dr. Gülşen Duran koordinesinde Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad H. Abdulhalim ile 25 kişilik heyeti de katıldı.

Iraktan gelen heyet ile Kürtçe konuşan Bakan Eker, fuar alanındaki stantları gezerek bilgi aldı. Fuarda en büyük ilgiyi Karavil Group’a bağlı Karlis Alçı firması tarafından üretilen yangına dayanıklı yalıtım sıvası gördü. Yeni üretilen yalıtım sıvası Bakan Mehmet Mehdi Eker ve Iraklılardan yoğun ilgi gördü. Bakan ve beraberindeki heyetin ardından Karavil Group’a bağlı Karlis Alçı firması tarafından üretilen yangına dayanıklı yalıtım sıvasını inceleyen Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad H. Abdulhalim, bu yeni teknolojiyi kendi ülkelerinde de görmek istediğini söyledi.

Diyarbakırlı iş kadını Dr. Gülşen Duran koordinesinde Diyarbakır’daki fuara katılan Iraklı iş adamları, stantları teker teker dolaşarak ürünler hakkında bilgi aldı. Iraklı heyet yangına dayanıklı yalıtım sıvasının ardından en büyük ilgiyi Sanatkar Beton’a gösterdi. Birbirinden ilginç figüranların yer aldığı Sanatkar Beton standını gezen Irak heyeti, burada gördükleri güzel malzemelerden faydalanmak istediklerini dile getirdi. “

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ENTEGRE TESİSİ DİYARBAKIR’DA”

Iraklı heyetin büyük ilgi gösterdiği Karavil Group’a bağlı Karlis Alçı firması tarafından üretilen ve 950 derece ısıya dayanıklı olan yangına dayanıklı yalıtım sıvası hakkında misafirleri bilgilendiren Karavil Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Karavil, dünyanın en büyük 5., Avrupa ve Türkiye’nin en büyük birinci entegre tesisine sahip olduklarını söyledi.

Karavil, “Özellikle Duhok Ticaret ve Sanayi Odası başkanına teşekkür ediyorum. Bizim de hedefimiz Güneydoğu ve Diyarbakır’da yapı sektöründe kaliteli ürün üretmektir. Diyarbakır’da 7 tesisimizle kaliteli ürünler üretiyoruz. Entegre büyüklüğü olarak dünyanın 5. sırasında, Avrupa ve Türkiye’nin de birinci sırasındayız” dedi.

“KARAVİL GROUP TESİSLERİNDE YILDA 74 MİLYON 650 ADET ÜRETİM YAPILIYOR” Yapı sektöründeki çeşitleri çoğaltmak için büyük bir uğraş verdiklerini belirten Abdulkadir Karavil, tesislerinde saatte 10 bin 444, yılda 74 milyon 650 adet parça ürettiklerini söyledi.

Karavil, “Şu an tanıtımını yaptığımız ürün yeni bir üründür. Her geçen gün doğal gaz ve elektriğe zam geliyor, onun için ısı yalıtımına son derece önem veriyoruz. Bu ürünümüz yangına da dayanıklıdır. Isı ve ses yalıtımlı bir üründür. Ürünlerimizi Irak’ta da satıyoruz” şeklinde konuştu.

Perlit, kalsit, kireç, çimento ve kimyasal bileşenlerden üretilen yangına dayanıklı yalıtım sıvasının diğer yalıtımlara oranla 5 kat daha hafif olduğu belirtildi. “ENERJİ KAYBINI ÖNLEYECEK BU PROJENİN IRAK’TA BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM” Diyarbakırlı iş kadını Dr. Gülşen Duran koordinesinde fuara katılan Irak’ın Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad H. Abdulhalim ise bu yeni teknolojiyi kendi ülkelerinde görmeyi istediklerini söyledi.

Abdulhalim, “Bu ürünü Irak’ta tanıtmak için Abdulkadir Karavil’i Irak’a Duhok Ticaret ve Sanayi Odası’na davet ediyorum. Enerji kaybını önlemek için bu projenin Irak’ta başarılı olacağına kesinlikle inanıyorum. Yapı malzemeleri, bahçe ve park malzemeleri, sanatkar beton gibi firmaların açtığı stantları gezdik. Şuanda Türkiye ile Irak ticareti çok iyi durumda, özelikle Diyarbakır ile ticari ilişkilerimiz çok üst düzeydedir. Diyarbakır ile Duhok Ticaret Sanayi Odası arasında 4 yıllık protokol imzaladık. Zaten ticari ilişkilerimiz Diyarbakır ile çok iyi konumdadır. Bundan sonra daha iyi olacaktır. Bu fuar bizim için çok önemliydi. Çok güzel bir fuar, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile