Iran Açiklamasi 'Israil'in Hiçbir Elçiligi Artik Güvende Degil'

Iran’in dini lideri Ayetullah Hamaney’in askeri danismani Yahya Rahim Safavi, “Israil’in elçiliklerinin hiçbiri artik güvende degil ve bu korku nedeniyle su ana kadar 28 büyükelçiligini kapattilar” dedi.

Iran’in dini lideri Ayetullah Hameney’in askeri danismani Yahya Rahim Safavi, baskent Tahran’da Israil’in Suriye’deki Iran Konsoloslugunu hedef alan hava saldirisinda hayatini kaybeden Iranli askerlerin cenaze töreninde konustu.

Safavi, “Siyonist rejimin son 6 ayi, rejimin 75 yillik tarihindeki isgal, soykirim, savas cinayetleri ve suç eylemlerini kapsamaktadir” dedi.

Safavi, “Konsoloslugumuza gerçeklestirilen saldiri ve Suriye’de varligi yasal olan askeri danismanlarin öldürülmesi uluslararasi hukukun ihlalidir. Israil’in elçiliklerinin hiçbiri artik güvende degil ve bu korku nedeniyle su ana kadar 28 büyükelçiligini kapattilar” dedi.

Isgal altindaki Filistin’de su anda islenen suçlarin ABD ve bazi batili ülkelerin destegiyle gerçeklestigini söyleyen Safavi, “Konsoloslugumuza yönelik saldirida hayatlarini kaybeden Iranli askerler Direnis cephesi ile birlikte 5 farkli cephede savasan ve siyonist rejimin direncini kiran isimlerdi. Siyonistler kesinlikle yenilecekler, direnis cephesi ve Filistin halkinin mücadelesi ve uygulanan yaptirimlar sayesinde bu rejim yok olacak. Kudüs’ün özgürlügü Islam ümmetinin vahdet anahtaridir” ifadelerini kullandi.

Israil hazirliklarini tamamladi

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant ise üst düzey yetkililerle gerçeklestirdigi toplantinin ardindan yaptigi açiklamada Israil’in Iran tarafindan gerçeklestirilebilecek herhangi bir senaryoya karsilik vermek üzere hazirliklarini tamamladigini söyledi.



Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’daki Iran Konsolosluguna 1 Nisan’da gerçeklestirdigi hava saldirisinda Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutani Zahedi ile Zahedi’nin yardimcilarindan Muhammed Haci Rahimi, Hüseyin Aminullah dahil 7 kisi hayatini kaybetmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile