Iran Açiklamasi 'Kazakistan'da Sorunlar Diyalog Ile Çözülmeli'

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Said Hatipzade, Kazakistan’da yasanan gelismelere iliskin açiklama yaparak, “Kazakistan’da sorunlar diyalog ile çözülmeli” açiklamasinda bulundu.

Kazakistan’da akaryakit fiyatlarina yapilan zam nedeniyle ülke genelinde gösteriler düzenlenmesinin ardindan Kazakistan’in tamaminda olaganüstü hal ilan edilmisti. Birçok ülkenin yani sira Iran Disisleri Bakanligindan da Kazakistan’a yönelik açiklama geldi. Kazakistan’daki gelismeleri dikkatle yakindan takip ettiklerini belirten Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Said Hatipzade, Kazakistan’da halkin ve hükümetin sorunlarini diyalog yoluyla çözmesi gerektigini vurgulayarak, “Dost ve kardes Kazakistan hükümeti ve halki hiçbir yabanci müdahale olmadan sorunlarini kendi aralarinda konusarak çözmelidirler” açiklamasinda bulundu. Hatipzade, “Kazakistan’in güvenligi ve istikrari bizim için önemli. Yabanci güçlerin Kazakistan’daki sorunlari kendi çikarlari için kullanmalarina izin verilmemeli. Kazakistan’a bir an önce istikrarin gelmesini umut ediyorum” seklinde konustu.

Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, Rusya’nin da üyesi oldugu Kolektif Güvenlik Antlasmasi Örgütü’nden yardim istedi.

Devam eden gösterilerde 8 güvenlik görevlisi hayatini kaybederken, 317 kisi ise yaralandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile