İran Azerilerine Yapılan Hakarete Tepki

Hatay Ülkü Ocakları üyesi grup, İran hükümetini protesto etti

Hatay Ülkü Ocakları üyeleri, İran devlet televizyonunda ülkedeki Azerileri aşağılayan sözlerin yer aldığı programa tepki gösterdi.

Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Naci Akkaya, grup adına Antakya DSİ Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, söz konusu programda İran Azerisi çocuğun dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebepten etrafına kötü koku yayılmasıyla ilgili sahneye yer verilerek, Türklerin açıkça aşağılandığını söyledi.

Televizyon programında 'Türk milleti'nin pasaklı, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı' gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkati çeken Akkaya, şöyle devam etti:

"Gözünü hırs bürüyen ve din maskesi ardında adi işlerin merkezi olan bu yapının, milletimize ve medeniyetimize hakareti bardağı taşıran son nokta olmuştur. 'Haray Haray Men Türk'em' diyerek, yeri, göğü inleten soydaşlarımız, 'Artık herkes susacak, Türkler konuşacak' yazılı pankartlarla biriken öfkelerini ortaya koymuşlardır. Tebriz, Urmiye, Zengan, Erdebil, Meşgin, Marağa, Hoy, Melik Kendi ve İran'ın başkenti Tahran büyük protestolara sahne olmaktadır.

Soydaşlarımızın sesine ilk destek, hemen yanı başlarından, aynı rejime karşı var olma mücadelesi veren Kaşgay Türklerinden gelmiştir. Azerbaycan'da yaşayan soydaşlarımız ise Bakü'de düzenlenen mitingle öz kardeşlerinin haklı tepkilerine desteklerini dile getirmişlerdir."

Akkaya, soydaşlarının sesine ses verdiklerini ve haklı davalarında yalnız olmadıklarını haykırdıklarını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile